Mit csináljak, ha úgy érzem, hogy nem bírom tovább az egyetemet?
1. Vegyél egy nagy levegőt.
2. Tolj félre mindent, rakj el szem elől.
3. Egy hétig ne csinálj semmit, csak pihenj, szórakozz, kapcsolódj ki.
4. Esetleg esténként egy pohár borral nézz meg egy kötelező filmet, ha van olyan, ami érdekel. Ne tanulós szemmel nézd.
5. Az egy hét letelte után vegyél egy nagy levegőt.
6. Szedd elő a tanulnivalókat, és készíts nagyjából egy tanulási tervet. Minden héten legyen legalább minimum fél napod kikapcsolódni.
7. Ha már eljutottál idáig, ne add fel!
8. Olvasgass régi szakdolgozatokat. Válaszd ki a legkönnyebb témát, ami érdekel, és rakd össze valahogy.
#26 Sok dologért voltam és vagyok felelős, ha nem dolgoznék jól, akkor hatalmas pénzeket bukhatna el a cég. Gyakran vannak igencsak szoros határidőim, és mindig kell valami új dolgot tanulnom. De ezeken a dolgokon munkaidő után már nem aggódom. Minek? Olyan munkát nem vállalok el, ami miatt 0-24-ben aggódnom kell. Nem azért tanultam és tanulok, hogy ne kapcsolódhassak ki délutánonként. Az az igazi droid, aki hazaviszi a munkát.
Az egyetem számomra sokkal stresszesebb. Itt nincs olyan, hogy oké, délután 4 van, vége, holnapig lazíthatok. Nem különül el jól a tanulás és a pihenés, mindig az jár a fejemben, hogy úristen, még ezt is meg kell csinálni, meg azt is, nem leszek kész, ezt lehet, hogy nem is így kellett volna...
De ez emberfüggő is. Én a tanulásra mindig nagyon ráparázok, a munkára kevésbé, másnál meg ez pont fordítva van. Nem ugyanúgy vagyunk bekötve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!