11/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat. Engem is így hívnak és 23 év alatt sem sikerült megbarátkoznom vele. Nekem nagyon keményen cseng, olyan feszült, odavetős név és annyira nem érzem, hogy passzolna nekem. Pedig egyébként a szakmámban jó a komoly név, de mégsem érzem magaménak... meg egész életemben becézett mindenki, a hivatalos helyeket leszámítva senki se hívott soha Zitanak, lehet ezért is ilyen idegen nekem. Ugyanakkor meg sokan mondják, hogy milyen szép név, próbálom én is meggyőzni magam erről, mert amúgy a vezetéknevemhez is passzol.
2020. szept. 18. 10:44
12/23 anonim válasza:
Kettes vagyok:
Ha én kaptam volna ezt a nevet én se barátkoztam volna meg vele (21 vagyok) talán meg is változtattam volna hivatalosan. Egyébként annak idején ismertem egy Zitát ő is szintén azt mondta nem tetszik neki a neve. Ziták összetartanak! :D
14/23 anonim válasza:
Nagyon szép név.
Anyám óvónő, és az ő csoportjában volt egy vörös hajú, fekete szemű kislány szeplőkkel és nagyon szép arccal.
15/23 anonim válasza:
"A Zita[1] női név, a magyarba a német nyelvből került át, ott a Felicitász név becézett formája, és c-vel is ejtik. Az olasz Zita név is c-vel ejtendő, jelentése: hajadon.[2]"
16/23 anonim válasza:
Egy csaj a gimiből, akit szívesen megdugtam volna.
17/23 anonim válasza:
Én is 23 vagyok és a másik véglet, Viviennek hívnak. Én pedig már túl kislányosnak,komolytalannak érzem a nevem. 30 fölött pedig szerintem ciki lesz. És pont ezért tetszenek az olyan nevek mint a tiéd. A Zita nőies név, amit 43 éves korodban sem lesz ciki használni. Én éppen ezért szánok majd komolyabb,felnőttesebb nevet a leendő lányomnak. Mert 16-20 évig, eseteleg 25ig lehet hogy divatos meg cuki egy Lili vagy egy Zoé,de 50 felé már nem annyira. Szóval szerintem nem volt rossz döntés a szüleidtől hogy Zitának neveztek. És lassan már túl vagy azon a koron amikor idegen és túl felnőttes, 25 felett meglátod hogy meg fog vele barátkozni és szívesebben fogod használni mint most.
18/23 anonim válasza:
Zita vagyok, és szeretem. Nekem tetszik, hogy ilyen keményebb hangzású név, én sem vagyok egy mimóza lelkű ember.
Ritka név, de nem kell lebetűzni az időseknek sem, mindenki ismeri.
Nincs belőle sok változat, nincs lehúzva róla 100 bőr.
Ha egy királynőnek megfelelt, akkor nekem is elég jó.
20/23 anonim válasza:
Nekem nem tetszik nagyon. Egy szita jut róla eszembe, illetve (nem tudom, hogy miért) de a cipzár is :"D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!