Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit tegyek ezzel a rengeteg...

Mit tegyek ezzel a rengeteg megoldatlan problémával?

Figyelt kérdés

Rettenetesen érzem magam,itt vagyok 25 éves fejjel és egy nagy nulla az életem annak ellenére mennyire szerettem volna normálisan élni. Az egészségemmel vannak gondok pl. nagyon szorongós/pánikolós/fóbiás vagyok a bezárt helyektől a társaságtól,betegségektől,hányástól,hogy elveszítem a munkam a pénzem,súlyos bajom lesz stb. Szedtem már rá gyógyszereket voltam pszichológusnál és nem érzem hogy bármi is segített volna érdemben. Ez a fő baj. Akkor abba kellett hagynom az álom szakot az egyetemen egyrészt mert nem bírtam idegileg és muszáj volt dolgoznom,de nagyon hiányzik ez a fajta szellemi kihívás valamibe azért bele akarok kezdeni.

Egy nagy nulla a társasági életem egyrészt a szorongás miatt,másrészt sokszor nincs kedvem semmihez és úgy látom a többieknek sincs kedve hozzám,meg ez miatt a pánik izé miatt körülményes vagyok,párkapcsolatom sincs 2 éve :( El szeretnék már költözni,de az is nagyon nagyon sok pénz és nem tudom hova és félek is főleg egyedül de itthon se jó és már gáznak is érzem. A munkahelyemen is mindenki elnyom. Egyszóval egy lúzer vagyok és fogalmamsincs mihez kezdjek ennyi hülyeséggel. Főleg az egészség részével ha ez rám jön nem tudok enni hetekig,nem tudok közlekedni a munkába eljutok mert kell a pénz de nem kényelmes folyton rettegek hogy behányok a buszon,kisiklik a vonat stb.Kicsit félek is belekezdeni bármibe a nyomorom miatt. Mit csináljak? Tudom,hogy szánalmas vagyok,de hátha van valakinek bármi ötlete !

2020. szept. 13. 21:27
 1/2 anonim ***** válasza:

Hát ez nem könnyű helyzet. De azért remélem le tudod majd küzdeni. Először is amit én kezdő lépésnek tennék, az az, hogy belekezdek a tanulásba. Írtad, hogy erre vágynál. Úgyhogy én ezzel kezdenék, meg ha valamiben lesz sikerélményed az pozitívan fog a kedvedre hatni. Tudod mi érdekelne?

Ezenkívül lenne pár kérdésem. Ugye alap esetben tanácsolnám a szakembert, de azt írtad, az nem vált be. Miért? Csak azzal az eggyel volt baj, vagy másokat is felkerestél, és nem segített? Megkérdezném, hogy pszichológus neked milyen tanácsokat adott, és hogy miért nem váltak be.

Mióta áll fent ez a dolog? Tudod mi okozza? Esetleg a folyamatot ahogyan kialakult, arra emlékszel? Pszichológussal ezekre kaptál választ? Szóval tudod, hogy hogyan jutottál ide, pontosan mi a helyzet, vagy még ezekre sincsenek válaszok?

A sokszor nincs kedved semmihez, mit jelent? Úgy barátkozni társaságban lenni nincs kedved, vagy egyáltalán semmihez se?

Ezek a hányások ezek a pszichés bajaid miatt vannak? Vagy szervi oka van? Esetleg erre tudsz valamit szedni? Mert szoktak hányás ellen ilyen gyógyszert enni buszozás előtt, ez neked nem használ?

A szorongásaid valamilyen téma köré csoportosulnak? Vannak ilyenkor visszatérő sablonos gondolataid, rohamszerűen jön? Vagy így egész nap érzed és olyan ködös, szóval nincsenek hozzá gondolatok, csak érzed, hogy szorongsz? Ha nem tudod, hogy vannak e visszatérő gondolataid, akkor érdemes ezt megfigyelni, milyen mintákat fedezel fel.

Rémálmaid vannak? Alvási nehézségek?

Miért vágysz el otthonról? Mi zavar, és miért? Ahova elvágysz ott mi lenne másképp? Ha nem tudod ezen is gondolkodj el, és ne elégedett meg a minden máshogy legyen válasszal, gyűjtsd ki ezeket.

Ez a probléma ez időszakosan jelentkezik, vagy minden nap szüntelenül így érzel?

2020. szept. 13. 22:01
 2/2 anonim ***** válasza:

Megfelelo gyogyszer, amitol ket honap mulva egyszeruen magad sem erted, miert hanynal, micsoda hulyeseg. Ha a gyogyszer hatasara normalis eletet kezdesz el elni, es mar csupa ilyen emleked, tapasztalatod van, hogy tenni tudod a dolgod, akkor nagy esellyel le is tudod kesobb tenni. Bizonyos elethelyzetben pedig, ha ujra rossz allapotba kerulnel, nem varnad meg, hogy kibontakozzon, idoben orvoshoz mennel es ujra szedned.

Szerintem nem a megfelelo gyogyszert kaptad, hat het utan ilyen problemara hatni kezd.

Az en kisiklott eletem husz eve akkor Seroxat hozta rendbe. Nyelni nem tudtam, haz elott visszamenni is alig birtam a lakasba stb... stb...

A gyogyszer melle persze tenni kell, de fuss ujra neki.

2020. szept. 14. 00:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!