Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A magyar zenészek miért nem...

A magyar zenészek miért nem mennek el dolgozni?

Figyelt kérdés

Nem igazán vágom, miről van szó, de valami támogatásról olvastam, amiről nyilatkoztak. Gondolom azért van ez, mert nincsenek fellépéseik. Mármost, nem tartom észszerűnek, hogy ezek a zenészek támogatást kapjanak.

Hogy miért? Nos, ők is jártak iskolába, bizonyára van szakmájuk, dolgozzanak abban. Ha nincs, akkor sem kell kétségbeesni, Magyarországon ugyanis van munka, ami nem igényel szakképesítést. Ott van a magyar posta, a kézbesítők Budapesten kívül netto 120 000-et keresnek. Vagy ott a McDonald's, ahol Budapesten megvan a netto 200 000 is tudomásom szerint. Vagy elmenni a gyárba operátornak, Budapesten minimum 160 000 Ft a fizu, 1000 Ft-os órabérrel.

Tehát van munka.

Most nem értem, a talán azért nem akarnak dolgozni, mert szégyellik a milliós YouTube megtekintés után a krumplisütést? De hiszen ez butaság :-) Náluk sokkal értekesebb emberek, akik komoly szakmát tanulnak az egyetemen, elmennek dolgozni.

Akkor most mi van?

2020. aug. 31. 04:06
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Azért, mert az állam segélyezési rendszere lehetővé teszi ezt számukra. Jómagam amatőr zenész voltam, éppen ezért tudom, hogy ha én nagyon akarnék koncertezni, akkor meg tudnám valósítani. Az interneten keresztül nem kihívás élő, fizetős fellépést elérhetővé tenni, de ehhez kívánatos lenne némi tisztesség is az üzleti életben, - ami ugye nem erőssége a magyarnak. Itt simán lenyomnának 3000 ezerért ötszázszor egy hatszáz éves stúdiófelvételt, - amit én tisztességtelen üzletpolitikának tartok. Persze az utóbbi gondolat az én nyomorom. Mindenesetre nem egy komoly kihívás összehozni egy élő koncertet, ha kiválasztasz erre egy jó akusztikájú helységet, megfelelően mikrofonozod be és egy kicsit másként juttatod el a hangot a hangkimeneti eszközökről a netre... Együttestagonként egy, plusz négy-öt kamera képét lehet úgy továbbítani, hogy a koncertet néző választhassa ki, melyikre kíváncsi éppen az adott pillanatban. Ehhez kellene az is, hogy végezzenek a bevált embereken egy kis finom hangolást a megváltozott feltételrendszerhez. Egyszerűbb zokogni és várni a mannát...
2020. szept. 2. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!