Miért kezeli kb az összes hiroldal a kánikulát a tökéletes időnként?
Most nem az a tipikus, meleg miatt hisztiznő proli akarok lenni, csak feltűnt, hogy kb évek óta amikor a nyári időről olvasok, minél döglesztőbb a hőmérséklet, annál jobban örülnek neki a cikkek írói.
Pl amikor még nyár elején az a 36fokos idő volt, olyan címek voltak mindenhol hogy "végre itt a jó idő!!" amikor meg lehult annyira az idő hogy ismét lehessen lélegezni, akkor keseregtek, hogy "szünetel a nyár".
Most, ebben 30 fokba, ami a párásságtól jóval többnek érződik ismét jönnek az esők, megint az van, hogy "szerencsére marad a kánikula, de az eső miatt nem lesz olyan kellemes"
Minden szurkálódás nélkül, tényleg érdekel, hogy mégis hogy született meg az a kollektív döntés, hogy a forróság az egyetlen idő ami ideálisnak van beallitva, annak ellenére hogy az emberek többségét legalább annyira zavarja, mint a mínuszok..? Pláne hogy idén még csak el sem lehetett nagyon menni strandolni a vírus miatt.
Teljesen mindegy, hogy nyáron nyárnak kell lennie, itt most nem erről van szó, mert ezt a tényt senki nem vitatja. Nyilván a klíma nem igazítja magát az emberhez, ez egyértelmű.
A lényeg, hogy többen viselik nehezen, mint amennyien örülnek neki, és valóban nem "emberhez való" ez a forróság, szóval +1 ember, aki szerint szintén nem ez nevezhető jó időnek.
Én is érzékeny vagyok a klímára, ezért is utálom a nyarat, mert ilyenkor minden hivatalos helyen megy, de hát muszáj, különben meghal az ember. :D
Vajon az költözzön északra, aki nem szereti a meleget, vagy az délre, aki szereti? Mindegy. Inkább köztes helyre mennék, mert itt nagyok a szélsőségek.
Persze az ember elviseli, mert tehet mást, és nem is tart örökké, a másik három évszakot pedig szeretem.
Szeged a Napfény Városa. Nem tudom, hogy akkor mit csodálkozol ezen, hogy ennyit süt nálatok a nap.
A 35 fokos hőség egyáltalán nem normális, legalábbis Magyarországon. Mamámék idejében max 30 fok volt nyáron, a globális felmelegedésnek köszönhetjük, hogy most már 35 lett a megszokott. Ja, és augusztusban akkor már hidegek voltak a hajnalok, reggelek, nem 23 fok volt 5 órakor...
A hírekben meg muszáj ezt mondaniuk, mert itt nálunk a napsütés=jó idő, eső, hó=rossz idő. Ahelyett, hogy mindkettőben megtalálnák a szépet, ugyanis a földnek mindkettőre szüksége van. De ugye annyira kényelmes p_csák lettünk, hogy föl vagyunk háborodva, ha esni mer az eső. Én imádom az esőt is. Szeretem hallani ahogy kopog, szeretem a látványát, egyszerűen boldoggá tesz a tudat, hogy a növényeknek, állatoknak ez most mennyire jó lesz, mert nekik szükségük van rá. . Borzasztóan eltorzult a világ, hogy már lassan azt várjuk, hogy az időjárás igazodjon hozzánk (lásd, a 2012-es londoni olimpián rakétákat lőttek föl az égbe nehogy esni merjen az eső és megzavarja a szórakozást...), pedig pont fordítva kéne, és hálásnak lenni azért, ha süt a nap, vagy ha esik az eső. De hát majd úgyis meg lesz az eredménye ennek a hozzáállásnak, és akkor majd nézünk nagyokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!