Ezt a képet már csomószor láttam, mikor és miért készült, vagy hogy lett ilyen híres? Tényleg a sokadik emeleten ül ez a sok ember?
Összefoglalva:
"mikor és miért készült" - 1932, tudósítás ill. promóciós cél,
"vagy hogy lett ilyen híres" - lehozta a sajtó már akkor
"Tényleg a sokadik emeleten ül ez a sok ember?" - igen
Hát, hogy nincs tériszonyuk,az biztos!
Én már a képet nézve is szédülök és rám jött a hányinger.
Azt nem értem, hogy már 1932-ben is kötelező volt a biztosítóöv, ezeken az embereken miért nincs (a 69-ik emeleten, vagy hol)?
Amikor egyszer N.Y.-ban jártam ezt úgy mesélték ott, hogy találtak egy indián törzset, akikből "gyárilag hiányzik" a tériszony.
Ők ültek ki a gerendára a legkisebb félelem nélkül.
Amúgy nekem is meg van itthon ez a fotó, kb 1 m2-es nagyításban.
Lehet, hogy van ilyen indán törzs, de a képen csak 3 indián van.:)
"Számos állítás érkezett a képen szereplő férfiak származására vonatkozóan. Az amerikai indián Nemzeti Múzeum állította, hogy három indián amerikait azonosított a képen. Az Ebéd című dokumentumfilm néhány férfit a lehetséges svéd és ír eredetre vezet, és a rendező 2013-ban arról számolt be, hogy a svéd rokonok igényeit tervezi követni. A film két ember személyazonosságát igazolja: Joseph Eckner, a balról a harmadik, és Joe Curtis, a harmadik, a jobb, azáltal, hogy keresztreferenciát mutat az ugyanazon a napon készített más képekkel, amelyekkel akkoriban nevezték el őket. [4] Az első jobb oldalról a szlovák munkavállaló, Gustáv (Gusti) Popovič, a Levoča kerület Vyšný Slavkov falujából származik. Popovič eredetileg favágó és ács volt. 1932-ben feleségének Mária (Mariška) képeslapot küldött ezzel a fényképpel, amelyre írta: "Ne aggódj, kedves Mariška, amint láthatod, hogy még mindig palackokkal vagyok. A Gusti." A kép díszíti Gustáv és Mária közös sírját a Vyšný Slavkov temetőben."
Wikipédia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!