Miért érzem magam mindig rossznak?
Figyelt kérdés
Mindig úgy érzem hogy nálam mindenki jobb. Ezt nem úgy értem hogy jobb akarok lenni mindnekinel. Hanem egyenrangú másokkal.. Mindenki szebb s jobb nalam. Az egyik ismerősöm egy rohadt nagy ri**nc és így is akad neki minden hétre egy férfi. Hosszú történet ez az egész. Rosszul érzem magam nagyon. Mikor fogom én is jónak látni magam? Mit tegyek?2020. aug. 8. 17:40
1/5 anonim válasza:
Ha a kulsoddel meg lennel elegedve, azzal megjonne az onbizalmad, jobb lenne a kisugarzasod, pozitivan hatna a szemelyisegedre stb, stb. Sokan mondogatjak, hogy a kulso igy meg ugy nem fontos, pedig sokkal magabiztosabb tud lenni az ember ha meg van elegedve sajat magaval. Nalad is szerintem ez lehet a probelma, ezen probalj meg elsosorban valtoztatni.
F25
2/5 anonim válasza:
Szia. Ha így vagy vele elsősorban szerintem hagyj fel a megfeleléskényszereddel. Saját példámból kiindulva nekem ez okozta legtöbbször ezt az érzést. Meg nem pesszimistán hozzáállni magadhoz/világhoz. Ha megtanulod észrevenni a jó dolgokat körülötted meg magadban szinte minden megváltozik. Na meg ezeknek hálás lenni. Mellesleg próbálj meg reálisan gondolkozni ezekről. Mennyire valósak ezek a félelmek ? Ki tükrözte vissza neked ezeket valójában ? Mennyi esélye van annak, hogy amitől félsz bekövetkezik e vagy csak alaptalan? Volt már ilyenre pelda?(megbántottak a külsőddel stb stb) Akàr írd le egy papírra és sokkal átláthatóbbak lesznek számodra. Azt is írd le, hogy mik azok a dolgok amik kiváltják belőled a félelmet, mi az amitől boldog leszel stb. Ok-okozati sémában. Nekem hatalmasat segített ez, majdhogynem teljesen el is múltak ezek a gondolatok de nem pár hét volt hanem másfél-két év belső munka. Ezt nem kell készpénznek venni hisz mindenkinél más lefolyása van ezeknek a dolgoknak. Nagyrészt amit gondolunk másokról az nem fedi a valóságot tehát eleve butaság magad fölé redukálni mindenkit mert ilyen nincs. Amikor jellemeznek téged mások az sem fedi a valóságot, a különböző indokokról nem is beszélve, hogy mi àll a háttérben nekik amikor ezt mondják neked és irányítani akarnak. Ez látens módon működik mindenkiben. Neked nem kell hagyni és megszűnik a hiányérzet. Remélem segítettem :) 20/F
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2020. aug. 8. 18:50
4/5 anonim válasza:
Figyelj a pozitív dolgokra, így egyre több ilyet veszel majd észre! Ne azt nézd, hogy miben jobb nálad a másik, hanem azt, hogy te miben vagy jó!
(A k**va ismerősödhöz meg végképp ne mérd magad, nem férfi/hét a siker mértékegysége...)
5/5 anonim válasza:
Ne mással, hanem magaddal foglalkozz, fejleszd önmagadat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!