Szeretnék zenét tanulni. Hol kezdjem el?
Szóval megismertem egy pasit, aki zenész, én meg soha életemben egy percet nem tanultam zenélni, szóval szeretnék tanulni valamennyit, mert ha most beszél nekem a zenéről, meg a hangszereiről, akkor egy szót sem értek, mert nagyon buta vagyok ehhez. A napokban néztem meg, hogy hány fajta hangszer létezik a világon, és én szerintem ezeknek az egy százalékát, ha ismertem. Fogalmam sincs mi az, hogy idiofon, oktàv, vagy hogy hogyan kell kottát olvasni, nem tudom mi az, hogy g hang egy hangszeren, meg ilyen alapfogalmak.
Utoljára ének órám általánosban volt, de az az igazság, hogy nem igazán csináltunk ott sem semmit, maximum a tanár ordított velünk, vagy néha énekeltünk, és ennyi. Szakgimnàziumban egyházi énekünk volt, de az minden alkalommal szabadfoglalkozàs óra volt. Szerintem ez az a téma amihez a legbutàbb vagyok, még a fizikàhoz, vagy a kémiához is hamarabb hozzászólok, mint a zenei témához.
Szóval olyan könyvet, vagy online felületet keresek, ami összegyűjti az alapfogalmakat ezzel kapcsolatban.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!