Ugye nem lesz olyan, hogy 65 év felett nem elhet már jogosítványa az embernek?
Szerintem nem így kéne szabályozni. Az én apám 68 éves, mégis százszor jobbak a reflexei, mint egy 25 évesnek. 40 éve egy balesete nem volt. TÖkéletesen vezet. Nem menőzök ezzel, ez az igazság. neki nagyon nagy gond lenne, ha elvennék a jogosítvényét csak azért, mert épp 65 év feletti.
Az orvosoknak jobban kéne vizsgálniuk, mert sajnos olyanoknak is engedik a jogsi hosszabbítást akik már nincsenek olyan állapotban, hogy biztonságosan tudjanak vezetni.
Anyukám 63 éves. Neki a munkájához elengedhetetlen az autó. Ő is nagyon angoyn jól vezet. Normálisan. Egyáltalán nincs olyan egészségügyi álapotban, hogy ne tudjon autót vezetni. Nagyon nagy port kavarna, ha 6 év felettieknek nem lehetne jogsijuk.
Semmilyen korhatár nem jó! Orvos döntse el jobb vizsgálatokkal!
Mert szó volt arról, hogy lehet ilyen?
Szerintem az hülyeség lenne. Inkább valami teszt kellene, vagy vizsga. És aki nem tudja teljesíteni, annak ne legyen jogosítványa. Akár 40 éves, akár 70.
Baromság a PÁV, hivatásos gépjárművezetők mondták nekem, hogy jelenlegi formájában semmit sem ér.
Kérdező! A végén úgyis az egyén dönt, hogy ő kocsiba ül-e, vagy sem, vezet-e, vagy sem.
Ha elveszik a jogsiját, ha lejár az orvosi alkalmassága, ha a legrosszabb malusa van, ha nincs műszaki az autóján, ha be van rúgva, A felelősség úgyis a sofőrök kezében van.
Ezt az alapvető önállóságot, felelősségtudatot pedig az sem írja felül, ha évi hatszor kéne orvosi vizsgálatra menni, vagy évente kétszer kreszvizsgát tenni, vagy évente PÁV-ra menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!