Mit képzelnek magukról, akik szájmaszk nélkül vonatoznak, buszoznak?
Megjelentek az önjelölt, mindenkinél okosabb emberek, akik felülbírálják a rendelkezéseket, hogy a szájmaszk nem ér semmit, sőt súlyos beteg leszel, ha hordod és még egy csomó fantasztikus érdekességet találnak ki. Mi olyan iszonyatosan nehéz abban, hogy utazás elején felvegye, a végén meg letegye az ember? Ha csak 1% esélye van, hogy ez segíthet valamit, akkor már azt az esélyt se adjuk meg?
Ez a lázadozás a divat most. A tanár ne mondja meg a diáknak, mit csináljon, verjük meg a tanárt. Senki ne mondjon meg semmit, hogy mit csináljunk, mert úgyis rosszul tudja, és mi jobban tudjuk. Rendelkezéseket se hozzanak semmit, mert a törvényeket, rendelkezéseket is csak nálunk butábbak találják ki.
A legmegterhelőbb az a mozdulat lehet, amivel a maszkot elő kell venni, fel kell helyezni.
Elég jó bevételi forrás lehetne a kormánynak, ha büntetnék, ha valaki nem tartja be az előírásokat. De az nyilván diktatúra lenne, mert senki ne mondjon meg semmit, mit csináljunk, mert mi jobban tudjuk.
Akik nem veszik fel a maszkot, nincsenek tekintettel embertársaikra, akikkel együtt utaznak.
Nyilván mindenki annyira jól tudja magáról, hogy nem esett vagy esik át tünetmentesen a víruson, hogy nagy bölcsességgel eldönti, neki nincs szüksége arra, hoyg az előírásokat betartsa.
Nem kidühöngtem magam itt, hanem érdemes lenne ezeken elgondolkozni.
Nem vettem fel eddig sem, ezután sem fogom felvenni. Olyan jogon nem veszem fel, hogy telibesz*rom a hozzád hasonló hisztigépeket. Vedd fel te, vagy maradj otthon, a többieket hagyd békén.
Ha, és bulizni is járok, boltba is járok, konditerembe is, így ki vagyok téve a fertőzésveszélynek, úgyhogy ennek tudatában teszem mindazt, amit. Ez van.
Magyarország lakosságának nagy része buta és öntörvényű. Lehet arcoskodnunk a múltunkra és előadni, hogy hanyatlik a nyugat, de egyszerűen többségében buták vagyunk és nem szeretjük mások szabályait, csak a sajátjainkat.
Ehhez jön még hozzá a színvonaltan országvezetés.
Jó példa erre a közlekedés. Mindenki átcsusszan még a piroson, nem tartják a követési távolságot és még sorolhatnám. A nyugatról hazalátogató ismerőseim mellé teljesen más beülni a kocsiba. Sokkal nyugodtabban és átgondoltabban vezetnek. Ez egyszerűen annak köszönhető, hogy ott könnyebben elveszik a jogsit, sok helyen figyelnek kamerával és nem csak arról szól az egész, hogy néhol beszed egy kis pénzt a rendőr. Ennyit változtathat az embereken az, hogy normálisan betartatják velük a szabályokat.
Amekkora fsságokat bevezettek vírus elleni védekezés címen, és amennyire elment ez az egész a céltalan és haszontalan hiszti irányába, nem lehet csodálkozni, hogy az embereknek elegük van, és már nem tudják, mit higyjenek, úgyhogy vagy elhisznek mindent, vagy semmit nem hisznek el.
Egyébként asztmásoknak, pánikbetegeknek, meg még pár kitételnek nem is kell hordania. De így a 30 fokban, 10 óra meló után (ahol szintén kötelező) ma inkább én is leszálltam két megálló után, béreltem egy Donkey-t, és bicikliztem majdnem hazáig, csak ne kelljen felvennem a maszkot. Pedig én egészséges vagyok, és a meleget is jól bírom, de rosszul lettem, levert a víz, és elkezdtem remegni. Az ablakot meg nem lehetett kinyitni, mert egy nő azonnal neki állt picsogni, hogy ha kinyitunk egy ablakot a fülledt, negyven fokos buszon, akkor neki megfázik a babája. Nekem már nem volt erőm ehhez a szarakodáshoz, inkább leszálltam...
#14 Kelet-európaiak is, nem csak a magyarok.
Nyugat-Europában ahol figyelmesebben vezett a többség, ott annyi láma van az utakon, aki csak a miattuk nem állt le a vezetéssel, hogy az már sokszor életveszélyes.
Én idáig hordtam, de most már nem fogom ebben a melegben, csak ha működik a légkondi, mert anélkül meg lehet fulladni a maszk alatt. Tegnap utaztam villamossal, vonattal és busszal is, a vilin felvettem, mert jó hűvös volt, a másik kettőn nem, mert maszk nélkül is elég meleg volt.
Amúgy meg többen vannak már, akik nem hordják, mint akik igen. Ja és csak úgy mondom, ennyi erővel a busszsofőröknek is be lehetne szólni, akikkel én találkoztam, nagy részük még a járvány legnagyobb csúcsában sem hordták a maszkot...
13. Ügyes vagy, ha telibeszarsz mindenkit. Csak nehogy rád is rád szarjanak. Csak ne legyen túl büdös.
Még mindig nem értem, mi olyan nehéz egy ilyen rendelet betartásában. Nem hal bele senki. Igen, lehet kendő is, sál is, de sokakon azt se láttam.
Nincs túltolva semmi, csak a kormány elleni lázadozás.
Nem a kormány találta ki, és a drágán eladott olcsó szájmaszkok is egy hülyeség. Írta is valaki, hogy sál, kendő is jó.
Ez meg egy világjárvány, nem a kormány találta ki ezt sem. Nálunk azért nem lett nagyobb gond, mert voltak intézkedések.
AZért ebbe valamivel nagyobb eséllyel lehet belehalni, mint az influenzába. Rendben, más dolgokba is halnak bele emberek, de ha azt nem akadályozzuk meg, nem teszünk ellene semmit, ez ellen se tegyünk. Érdekes logika.
nem igazán kaptam választ a kérdésre. Volt egy válaszoló, akit jól lepontozott mindenki sajnos.
A légkondi egyébként a legrosszabb, mert megkeveri a levegőt, és az esetleges vírusokat így aztán tényleg elkaphatja más is.
Szóljuk a vírusnak, hogy most ne jöjjön, mert most meleg van és kell a légkondi, és iszonyat nagy szenvedés felvenni a maszkot, mert abba bele lehet halni, ha valaki melegben még maszkot is vesz fel.
Oké, ha valaki rosszul van, vagy valami, és egy hosszabb utazás felénél leveszi, megértem. De eleve fel se veszik, úgy szállnak vonatra a nagyokosok.
Ez egy világjárvány, ha nem írtam volna még és nem tűnt volna fel. Nem a kormány találta ki. Ha évekig lennének korlátozások, megérteném, de hogy pár hónapot se bír ki így a pórnép, röhej, mennyire táposak egyesek, mint a kisgyerek: "anyuuu, ne a maszkot, utáááálom, oááááá!" Ez a szint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!