Sokan miért tartják értelmetlen dolognak így elmenni kirándulni?
Így belegondolva szerintem is értelmetlen.
Én azért megyek valahová, mert érdekel az a hely,a történelem, a kultúra, a látnivalók, múzeumok stb.
Mondjuk gondolom te nem arra gondoltál, hogy kiugrasz Bécsbe, 2 órát mászkálsz, majd hazajössz, hanem Mo-n belül a városokra.
Én alapból nem szeretem annyira Mo-t. Szép helyek vannak, de én inkább az a tipus vagyok, hogy autóból nézem a tájat, ha megyek valahová. Az bőven elég.
Milliószor inkább elmegyek 1 hétre Rómába vagy Athénba egy évben,minthogy kéthetente járkáljak az országban össze-vissza.
Vannak, akiknek a személyiségük zárja ki a céltalan mászkálást. Engem nem érdekel a világ, nekem egy homokos tengerpart is csak sok víz és sok homok. Nincs az a festmény, szobor, stb., amit ha megnézek, utána örülök magamnak, hogy láttam. Annyira makacsul reálisan látom a világot, hogy ebbe más belehülyülne - persze engem is kezelt pszichiáter. Nem hülyeség, szimplán a személyiségbeli sokszínűségünk generálja rá a degratív jelzőket a korlátozottaktól, akik érvelés nélkül rámondják, hogy hülyeség. Amit írtál, az velem összeegyeztethetetlen, de ha te látod benne a kikapcsolódási potenciált, akkor nem hülyeség.
F/28
Mi gyakran csináljuk. Családi házat szeretnénk venni éveken belül, de egyelőre nem tudjuk, hogy Budapest (kb. déli) agglomerációjában merre, egyáltalán mennyire menjünk messzire. Mindig kinézünk egy környéket, várost, autózunk egyet, megkeressük a település központját, ha van valami kávézó, akkor beülünk és megpróbáljuk megérezni a település feelingjét.
Amikor valaki rákérdez mire jó ez, mindig hülyének néznek minket, de nem annyira érdekel. Nekünk fontos, hogy hova fogunk költözni, milyen érzéseink vannak egy-egy adott környéken, eltudjuk-e képzelni magunkat ott, stb. Sok hely került már így kizárásra és 1-2 olyan is akadt, ahol azt éreztük, hogy igen, ez lehetne az otthonunk!
Egyébként is jön néha egy kattanás, hogy sétálnék egyet Szentendrén a Dunaparton, vagy a balatonfüredi sétányon, vagy eveznék egyet a Tisza tavon... és akkor megyünk és megtesszük. Ez csak néhány példa, de nagyon sok hasonló kattanásunk van. Szerencsére én megtaláltam a hasonlóan kattant párom, így legalább ketten megértjük egymást. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!