Kábé hány fokos vízben (tó) lehet már fürödni?
Megnéztem a Balaton hőfokát, jelenleg 22 fokos. Aztán rájöttem, hogy ez nem nagyon mond nekem semmit.
Tudom, mindenki másképp bírja, de átlagosan egy ember (nem túlzottan fázékony, nem túlzottan "melegvérű") hány fokos tóba tud bemenni?
Van akinek már ez jó. Az sem mindegy, hogy amúgy mennyire nyári meleg van közbe. Sokszor max 23-24 fokos a víz, közbe meg jónak érzi az ember, mert dögmeleg van aznap.
Már aki, nekem hiába van a Balatontól 4 perc sétára nyaralóm, leginkább augusztus végén tudok csak belemenni érdemben, nekem azelőtt kb mindig hideg. A tengert jobb szeretem ezért, amikor az már olyan 26-28 fokos.
Pedig alapjaiba a forró nyári meleget nem bírom, de a nagyon nagyon csípős hideget meg akármeddig.
Nálam:
0-10 fok: lábfejemet belemártom (tipikusan hegyi patakok, gleccservizek túra után)
10-15 fok: Az egész lábammal belemegyek, néha derékig is
15-20 fok: Teljesen megmártózok benne, úszok egy kis kört, majd ki
20-22 fok: folyamatosan úszok benne, akár km-eket is, de utána kijövök
22-25 fok: folyamatosan úszok benne, utána punnyadok még, amíg nem kezdek el fázni
25 fok felett: folyamatosan benne vagyok, csak kajáért, sörért járok ki
De befolyásolja a levegő hőmérséklet is.
A leghidegebb fürdőzésem nyár közepén reggel 6 órakor, vihar közben a tengerben volt.
A víz tuti nem volt 15 foknál melegebb, de nem fáztam.
Kb.10 percet voltam bent, teljesen lebuktam a víz alá.
Tehát teljesen személyes ki mennyit bír, de szerintem 22 fok fölött a legtöbb embernek oké
L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!