Nem érzitek úgy, hogy minden olyan drága, hogy semmire nem elég a pénz, amit megkerestek?
Fiatal, 30 körüli pár vagyunk és több mint tíz éve dolgozunk már, így sikerült venni ennyi idős korunkra egy használt családi házat némi hitelre. Külföldi munkával, sok-sok spórolással és lemondással, de a nulláról indulva.
Na most, igazából nem keresünk rosszul, mert megvan kettőnknek a fél millió havonta, de sokszor úgy érzem, bármilyen sok pénznek is tűnk ez - sosem gondoltam, hogy megkeresünk majd ennyit vidéken - , gyakran úgy érzem, hogy olyan borzasztó nyögvenyelősen lehet előre jutni belőle.
Fizetjük a hitelt, rezsit, kaját, egyéb kiadásokat (igyekszünk most is spórolósan élni), a mnaradék pénzből próbálnánk "élni" és haladni, de nehéz. Most pl. vennünk kéne két normális biciklit, az egyhavi megspórolt pénzünk simán elmenne rá. Szeretném megcsináltatni 2-3 fogam magándokinál - a körzeti nagyon gáz -, az megint sokba kerül. A házat újítani kellene, de bemegyek a Tüzépre és 200 ezer forintból szó szerint semmit nem veszek... Régóta nem voltunk nyaralni, gondoltam, most kevesebben utaznak majd a vírusos hercehurca miatt, biztos csökkentek az árak, néztem balatoni és horvátországi apartmanokat, mire kiszámoltam, mennyi lenne odautazni, enni, megnézni ezt- azt, megint nem százezer alatti összegek jöttek ki.
Igazából olyan sok mindenünk nincs még, se egy függöny, se cipősszekrény, se kamrapolcok, de minden 20-40-50 ezrekbe kerül, és mire minden összeadok, több milliónál járok.
És akkor arról ne is beszéljünk, hogy még csak a baba is most jön majd..
Amit lehet, családtól, barátoktól kérni. Használtan vásárolni.
Ezzel sokat lehet spórolni. :)
Nem érzem, hogy elúszna a pénzünk, hitellel és mindennel együtt havi kb. 200-ból megélünk, a többi megy tartalékba/újításra/luxusra.
Szóval mondhatni a nyaralás is beleférne, de akkor megint csúszik a kerítés, a tető, a stb.... :/
3-as, ki beszélt itt fenntartásról?
Azzal nincs probléma. A szintlépéssel van.
Nme tudom hogy "éltek" és "haladtok", de valamit nagyon rosszul csináltok szerintem a pénz beosztásával.
Én egyedül keresek ennyit és lakáshitel + kocsi mellett gyakorlatilag mindenre jut amire akarok.
Ahhoz viszont kevés, hogy a lakást házra tudjam cserélni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!