Titeket nem idegesít, ha valaki azt mondja, karantén volt az elmúlt hónapokban?
Engem valamiért nagyon idegesít, amikor az emberek (magyar emberek, Magyarországon) úgy emlegetik az elmúlt heteket, hónapokat, hogy "karantén" volt Magyarországon. "Amíg karanténban voltunk", "a karantén alatt", stb...
Aki tudja a szó jelentését, az tisztában van vele, hogy a magyar korlátozások rendkívül messze voltak a karanténtól.
Persze, voltak emberek hatósági és önkéntes karanténban, de olyan ismerősöktől is hallottam sokszor, akik minden nap kijártak dolgozni, mellette minden nap sétáltak, sportoltak, boltba mentek, hétvégente kirándultak, egyesek még rokont is látogattak, de mégis arról mesélnek, hogyan töltötték a "karantént".
Tudom, hogy nem nagy dolog és valószínűleg csak nincsenek tisztában a szó jelentésével, de engem ez valamiért nagyon bosszant, más is van így? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!