Miért van az az érzésem, hogy valami nem stimmel a világgal?
Gondolok a netfüggőségre és arra, hogy a facebook egy alap dolog lett és csodálkoznak azon, akinek meg nincs. És itt van a facebook, instagram, twitter meg egyéb ilyen függőségek. Valamint az ott látható képek. A szelfi-mánia. Mindenki csak a szépet és jót mutatja magáról. A hiúságról ne is beszéljünk. Nekem ez jön le a szelfizésről, ahogy pózolnak meg ahogy az emberek csinálják magukról a képeket.
Mindenki bele van hülyülve az okostelefonba.
És akkor még ott van az is, hogy talán túl nagy szerepet kap az esztétika is.
Meg a mai divat miatt egyre több ember ellenszenves nekem. Gondolok az ecsethajú vagy összekötött hajú férfiakra. A nagy keretes szemüvegekről meg nem is beszélve.
A lányok pedig viszont jól néznek ki, de ugyanakkor beképzeltebbek.
Lehet, hogy csak én látom így ezt a világot. Más is így látja vagy csak én?
Tudom, én sem vagyok tökéletes, de vajon tényleg a világgal van a gond?
Nem a világgal van a baj, hanem a benne élő emberekkel.
Szedd ki az embert a bolygóról.. maga lenne a Kánaán :D Burjánzana a növényzet, az állatok élnének békében, meglenne az egyensúly.
Én meg ezeket a magadfajta különleges hópelyheket nem kedvelem. Tetszik vagy sem, modern világban élsz, ideje alkalmazkodni. Leszólhatod az ecsetfejű gyerekeket, de ha felnőttként éltél volna a 70-es, 80-as években, visítva röhögtél volna az akkori divaton. Perszepersze tudjuk, szerinted #régenmindenjobbvolt.
Folyamatosan facebookozni, instagramon lógni sem kell. Kötelez rá valaki? Tudtommal jogodban áll eldönteni, hogy akarod-e használni ezeket. Meg komolyan az a problémád, hogy “csak a jót mutatják”? Mit kéne mutatni? Lefotózni, hogy rájuk jött reggel a fosás vagy hogy lekésték a vonatot? Nyilván a szép pillanatokat örökítik meg és azt osztják meg a világgal. Ha zavarnak a szelfik, töröld/kövesd ki a szelfiző ismerőseidet.
A te fajtádnak sosem volt jó semmi. Ha 50 évvel korábban éltél volna, akkor meg azon nyavalyognál, hogy milyen pocsék lett a világ, amióta van tévé. Vagy újság. Vagy amióta megtanultunk írni. Mindig lesznek olyanok, akiknek minden újdonság egyenlő az ördöggel. Csak sajnálni tudom az ilyeneket, de őszintén. Boldogtalan ember lehetsz.
#6 Te is ferdítesz ám rendesen. Attól, hogy valaki leírja konkrétan, hogy mi a baja a mai dolgokkal(és NEM mindennel, ami új), attól nem lesz egy begyepesedett, örök elégedetlenkedő idióta, ahogy te állítod. Ezek tényleg létező problémák, én fiatalként a nagy részével simán egyetértek, sőt, még lehetne folytatni.
Különleges hópehely, ettől? Hol is van az előírva, hogy muszáj beállni a sorba, és mindent feltételek nélkül elfogadni? Én épp az ellenkezőjét gondolom, ha valaki feladja a kritikus gondolkodását, és bármi történik körülötte, elfogadja, és hozzáromlik a társadalomhoz, elveszíti az identitását, az egyéniségét. Ha te ilyen vagy, akkor én sajnállak téged, szemellenzős barátom. Ha nem, akkor oké, tudod, végletek között is van élet. ;)
#7 Itt sosem a kritikai gondolkodásról volt szó. A kérdezőfélék esetében nem.
Kritikai gondolkodás lenne, ha eldönti, hogy neki nem tetszik a közösségi média világa és nem kíván részt venni benne. És pont, ezzel vége is a sztorinak. De neki ez nem elég, át kell menni megmondóemberbe meg erkölcs-csőszbe, aki kijelenti, hogy ő tudja mi a hiba a világgal és szar minden és mindenki. Ecsethajú kamaszgyerekek teszik rosszá a világot, ugye? Meg szelfiző lányok. Ne nevettessetek. Inkább a valós problémáknak szentelnétek ennyi figyelmet, nem a fejetekben lévő hülyeségeknek. Lehet lepontozni, ha attól megnyugodtok. (Ha nem lennének netes oldalak, hol adná ki a kérdező a kis gondolatait? Ismerősök gondolom nem vevők erre... Egyből nem olyan rossz dolog az az internet.)
#7:
A magatokfajta lázadó kiskölykökkel nem érdemes vitatkozni.
Szerintem is röhejes a kérdező.
Annyi baja van, hogy vele a kutya nem foglalkozik és kész.
Ez meg a halálom, amikor azt hiszi az ostoba, hogy mekkora különleges, mert neki nincs Facebookja.
Mert a Facebookon mindenki ecsetfejű meg szelfizik.
Amikor meg leírom, hogy vannak baromi jó funkciók, akkor meg csap kapkodja a levegőt, mert rájön, hogy irgalmatlanul nagy hülye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!