Magyar börtön statisztika etnikai alapon ?
Létezik olyan (leginkább hivatalos) statisztika hogy magyarok és romák (cigányok) illetve egyéb etnikai alapon milyen arányban vannak a büntetés végrehajtási
intézményekben ?
Olyan találtam hogy életkor,magyar és külföldi állampolgár stb.
Nem lehet szerintem felmérni mert az hogy vki c.gany/roma az csak olyan alapon müködik hogy sajat magàrol azt àllitja vagy nem.
Mivel nincs c.gànyorszàg. igy szàrmazàs ilyen alapon nem hatàrozhato meg (most eltekintve Romàniàtol)
Es a java részük anyakönyvében is az kerül a korhazban hogy magyar. Magyar allmpolgar stb.
Szoval lehet hogy a börtönben egy feher ül csak, de papiron mind magyar.
Tessék statisztika: személyi igazolvany szerint 100% magyar àllampolgàrok vannak a magyar börtönökben. Szoval magyarok.
Igy jobb?
4
Nem,mert etnikai alapon kérdeztem.
Népszámlálásnál az etnikai hovatartozáskor nem mindenki magyar,vannak romák,stb stb itt is önkéntes bevallás szerint megy a dolog,akkor a börtönökben is lehetne ilyesmi.
Még mielőtt félreértés esne és kapnám a privátokat nem vagyok rasszista.
A hovatartozas bevallas alapon müködik csak.
A cigok meg azt allitjàk magukrol hogy magyarok :)
6 Azért vannak akik bevallják,de nyilván magasabb a valós szám.
Azért érdekes hogyha a roma származásból adódóan jogosultak lesznek valamilyen pénzre vagy juttatásra-kedvezményre akkor "igen roma vagyok".
Tudom kicsit érdekes a példám de remélem érthető :D
Bortonor baratom meselte,h 99%-ban csakciganyok vannak a bortonokben...
A rendorsegen is van ciganybunozes csoport...csak ezt titkoljak....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!