Milyen emberhez lehet fordulni ha az internetre felteszik,hogy engem valaki megaláz/megver/megfélemlít?
Nem tudom, hány éves vagy, az írásod alapján elég fiatal. Először is nem ártana, ha szólnál valamelyik szülődnek (gyámodnak, tanárnak, akiben megbízol) erről a dologról.
Aztán rendőrség, egyértelműen. Az utóbbi időben okozott botrányt nem egy olyan felvétel, ahol "tinédzserek" bántalmaznak másokat röhögve és videora is veszik. (Természetesen, mindegyik bántalmazó tősgyökeres "magyar" volt...)
"Instagramon jelenteni jelentették már őket"
Ez sajnos nem jelent semmit, az instagram a facebook alá tartozó platform, vagyis egy multicég moderátorai fogják látni a bejelentett profilt/képeket, de hogy ők ezzel a hatóságokhoz fordulnának, arra én nem látok sok esélyt...(Az is kérdéses, egyáltalán magyar lenne-e a moderátor, vagy egy egész más ország akárkije kapja meg a bejelentést.)
Rendőrség. Lehet névtelenül is bejelentést tenni.
Garázdaság max. 3 évig terjedő bőrtönbüntetésre számíthtnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!