Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Milyen emberhez lehet fordulni...

Milyen emberhez lehet fordulni ha az internetre felteszik,hogy engem valaki megaláz/megver/megfélemlít?

Figyelt kérdés
Nem rólam lenne szó én csupán nemrég rátaláltam pár igazán provokatív profilra (gyerekek verik szét egymást kifelyezetten véres) Instagramon jelenteni jelentették már őket de acél az lenne hogy ténylegesen érezzék amit tesznek az nem egészséges. Esetleg (és itt most nem csak a videót feltöltő egyénekre hanem a benne szereplőkre is gondolok) nem-e lehetne bevonni a gyámügyöt vagy rosszabb esetben a rendőrösséget az ilyen esetekben? Vagy van olyan aki direkt az efajta bántalmazásokkal foglalkozik? Ha igen milyen büntetésre számíthat a videót megosztó/felvevő alany?

2020. máj. 27. 23:41
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ebbe a hatóságokat, a rendőrséget kellene bevonni, mert illegális mások engedélye nélkül videókat posztolni róla. A büntetés, amit kapnak nem tudom mi lehet, mert ennyire nem vagyok tisztában az ilyen dolgokkal.
2020. máj. 27. 23:51
 2/3 anonim ***** válasza:
74%

Nem tudom, hány éves vagy, az írásod alapján elég fiatal. Először is nem ártana, ha szólnál valamelyik szülődnek (gyámodnak, tanárnak, akiben megbízol) erről a dologról.

Aztán rendőrség, egyértelműen. Az utóbbi időben okozott botrányt nem egy olyan felvétel, ahol "tinédzserek" bántalmaznak másokat röhögve és videora is veszik. (Természetesen, mindegyik bántalmazó tősgyökeres "magyar" volt...)

"Instagramon jelenteni jelentették már őket"

Ez sajnos nem jelent semmit, az instagram a facebook alá tartozó platform, vagyis egy multicég moderátorai fogják látni a bejelentett profilt/képeket, de hogy ők ezzel a hatóságokhoz fordulnának, arra én nem látok sok esélyt...(Az is kérdéses, egyáltalán magyar lenne-e a moderátor, vagy egy egész más ország akárkije kapja meg a bejelentést.)

2020. máj. 28. 00:43
 3/3 anonim ***** válasza:
96%

Rendőrség. Lehet névtelenül is bejelentést tenni.

[link]

Garázdaság max. 3 évig terjedő bőrtönbüntetésre számíthtnak.

2020. máj. 28. 00:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!