Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » "A nők sokkal okosabbak, mint...

"A nők sokkal okosabbak, mint a férfiak." Ti mit gondoltok erről az állításról? Egyetértetek vele?

Figyelt kérdés

2020. máj. 26. 20:05
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

Nos, a magam részéről:

"egy vitában elfogadod, ha a másik igazat mond? Akkor is, ha rosszul esik neked?"

Azt nem tudom megmondani, hogy ott és akkor kellően higgadtan reagálnék-e, volt már példa rá, meg az ellenkezőjére is. Gondolom, több tényezőtől függ. Mindenesetre utólag ha rosszul is esne, úgy lennék vele, hogy az én dolgom lerendezni magamban a negatív érzéseket.

"Vagy pedig ilyen nincs, a vitában neked kell győzni, és ehhez bármi megengedett?"

Nem igazán így fogom fel a vitát, nem győzelem-vereség kérdés, inkább csak van egy igazság, amihez jó, ha közelebb tudunk kerülni.

"Vagy mondjuk a szeretteidet akkor is megvéded a vitában, ha tudod, hogy nincs igazuk?"

A személyüket igen, amennyiben azt éri támadás, de az álláspontjukat nem, ha szerintem hülyeség.

"Vagy fokozva: a szeretteidnek, ha valaki mással vitatkoznak, és nem veled, akkor egyértelműen csak igazuk lehet?"

Lol, nem.

Bár én úgy gondolom, hogy ilyen esetekben az az intelligencia kérdése, hogy képes-e az illető felmérni a helyzetet, értsd tisztában van-e azzal, hogy valójában nincs igaza (akár neki, akár a szeretteinek), az már más lapra tartozik, hogy elragadják-e az érzelmei abban a pillanatban.

2020. máj. 27. 02:22
 22/33 anonim ***** válasza:
23%

"volt már példa rá, meg az ellenkezőjére is"

Ezek a példák azt mutatják meg, hogy adott esetben az érzelmeid döntöttek, vagy az értelmed.

Melyikből volt több?

Tapasztalataim szerint a nők nagy részénél annyira egyértelmű az érzelmi dominancia, hogy szinte fel sem merülhet más helyzet.

2020. máj. 27. 02:30
 23/33 anonim ***** válasza:
100%

Hogy melyikből volt több, azt akkor tudom megmondani, ha konkretizálod, hogy miféle vitás helyzetre gondolsz. Mikor engem ér jogos kritika? Vagy szimplán valaki más véleményen van, mint én, és menet közben rájövök, hogy igaza van?

Belegondolva amúgy talán az a legjellemzőbb, hogy szarul érzem magam/befeszülök, de igyekszem nem kimutatni, hiszen csak az egómról szól, nem a tényekről.

2020. máj. 27. 02:48
 24/33 anonim ***** válasza:
18%

Akkor te józanul kezeled ezt a dolgot.

Más meg nem.

2020. máj. 27. 09:50
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
Én olyan nőkkel vagyok napi kapcsolatban, akik hasonlóképpen viselkednek, szóval nem érzem akkora kuriózumnak magam, de lehet, csak azért alakult így, mert egymással jövünk ki jól.
2020. máj. 27. 12:55
 26/33 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem szerencsés a szavazás kérdése. Vagy úgy kellett volna feltenni, hogy

a) szerintem a nők átlagban intelligensebbek

b) szerintem a férfiak átlagban intelligensebbek

c) szerintem nem ettől függ.

de így a b választ nyomják azok is, akik szerint a nők unintelligensebbek, és azok is, akik szerint nem befolyásoló tényező a nem kérdése. Szóval az se mindegy, hogy te ezt miként értelmezed.

2020. máj. 28. 08:12
 27/33 anonim válasza:
81%

Sokan leírták már, hogy nem a nemtől függ.

Gyakran olvasható ellenérv, hogy több a tudós vagy a gazdag férfi. Igen, ez igaz.

Ennek az az oka, hogy a gyerekvállalás nem fér meg a karrierrel.

2020. máj. 29. 17:23
 28/33 anonim ***** válasza:
0%

Igen, és épp ezért van az, hogy a nők közelebb vannak az átlaghoz.

A gyereket fel kell nevelni, ha törik, ha szakad, akkor is!

Míg a férfi többet is kockáztathat, és ennek a következményeit viseli is.

2020. máj. 29. 17:35
 29/33 id. forgó csaba ***** válasza:
68%
a szőkék biztosan!
2020. máj. 30. 01:01
 30/33 anonim ***** válasza:
87%

Inkább arról szavazzunk, hogy a kérdező sokkal hülyébb-e a nők átlagánál!

Bevállalom:

Zöld kéz: igen, hülyébb; Piros kéz: nem, a kérdező okosabb a nők átlagánál

2020. máj. 30. 01:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!