Véleményetek szerint ki volt a valaha élt legbölcsebb ember?
Figyelt kérdés
Bár tudom, hogy ezt így objektíve nem lehet meghatározni (a bölcsességnek természetesen nincs is egzakt definíciója), emberenként változhat, hogy kit tart a legbölcsebb embernek, de azért kíváncsi lennék, hogy ti kit tartotok a valaha élt legnagyobb bölcsességű embernek (ha tartotok egyáltalán valakit)?2020. máj. 19. 19:11
11/14 anonim válasza:
Dalai Láma
„Amikor beszélsz, csak azt ismételgeted, amit már tudsz, de amikor hallgatsz, valami újat is tanulhatsz.”
12/14 anonim válasza:
Buddha, de már én is megvilágosodtam.
13/14 anonim válasza:
Szókratész, Platón, Arisztotelész.
14/14 ancsant válasza:
A Biblia Salamon királyt nevezi meg olyan embernek, mint aki Istentől kérte és meg is kapta a bölcsesség ajándékát és lett korának legnagyobb, leggazdagabb uralkodója. Ránk hagyta számtalan bölcsességét melyet a példabeszédekben ma is olvashatunk.
A hangsúly ezen van: A bölcsesség Istentől származó ajándék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!