Miért van az, hogy az emberek többségét nem érdekli az online adatvédelem?
Mondhatnék dolgokat arról, hogy a facebook, google (és még néhány vállalat) trackel, ha nem tiltod le a sütijeiket, akkor tudni fogják milyen weboldalra léptél fel stb.
De megértem, valakinek fontosabb a kényelem, mint a biztonság. Viszont vannak olyan alkalmazások, amik biztonságosak és kényelmesek is.
Az is idekapcsolódik, hogy a tudatos használat nyomait is elég nehéz felfedezni általában. Az emberek többsége gyenge és rövid jelszavakat ad meg, a posztjaikat mindenki láthatja, a fontosabb fiókoknál se kapcsolják be a kétlépcsős bejelentkezést, adatvédelmi nyilatkozatokat egyáltalán nem olvasnak, lehetne sokáig sorolni.
Nem, nem azt mondom hogy mindenki aki nem használ linuxot, tort és vpnt az digitális analfabéta. Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy valakit nem érdekel, kinek posztol, milyen adatokat gyűjtenek róla és mit kezdenek vele.
Egyébként engem komolyan érdekel ez, hogy mire tudnák felhasználni a cégek ezeket az adataimat? Mi bajom lehet tőle KONKRÉTAN? (Azon kívül, hogy "jujj meglátják"..)
Az egyetlen ami néha picit zavar, hogy ha ajándékot keresek a neten a páromnak, akkor utána a facebook tele lesz hasonló reklámokkal és takargatnom kell előle a képernyőt. :D
De ebben nincs semmi megoldhatatlan vagy ténylegesen kellemetlen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!