Akinek nincs Facebookja, Instagramja, az boldogabb ember?
Több mint egy hónapja leszedtem magam ezekről és mintha kicseréltek volna. Sokkal kevesebb szemétkedéssel találkozom, nem nézem mások tökéletes életet, semmit nem tudok meg az exeimről vagy azokról, akiket utálok, több időm van, könyvet olvasok görgetés helyett. Pedig hatalmas Z generációs social media függő voltam évekig.
Nem ezek az oldalak rosszak amúgy, hanem a rajtuk lévő emberek.
Nem csak ettől függ, nekem mindekttő van, de sosem hasonlítom magam másokhoz, idegenekhez. A Facebookot arra használom, hogy messze lévő barátaimmal, rokonaimmal tartsam a kapcsolatot, az instagram-on meg művészeket követek.
Én akkor vagyok boldogabb, ha nem ezen az oldalon töltöm el minden időmet, de saját tapasztalat, hogy valahogy a stresszkezelésemhez köthető, hogy mindig itt lyukadok ki, és idegen emberek vitáit olvasom.
Egyiket sem használom aktívan, Facebook-on csak az egyetemi csoportok miatt vagyok aktív, Instagram fiókom pedig pár hónapja van, az is csak azért, hogy részt tudják venni egy nyereményjátékban.
Sokáig ennek ellenére nem mondhattam magam boldogabbnak, mint azok az ismerőseim, akik aktívan (azonban nem kirívó mértékben) használták a közösségi oldalakat.
Nem.
Általában akik törlik magukat,függők voltak,és a függőségük legyőzése adhat egy boldogság érzést.
Nem az oldalak a rosszak, hanem a hozzáállás, amivel használja valaki. Valaki visszataszító tartalnat oszt meg? Nem követem tovább. Ha valaki zaklatna? Letiltom. Ha valaki számomra nem érdekes dolgot tedz ki? Tovább pörgetek. Ha valaki negatív kommentet küld nekem? Az ő dolga.
Ha azt lesném, hogy ugye ma is annyi ierősöm van és senki sem törölt meg miért írtak gonosz kommenteket, miétt tesznek ki ocsmány tartalmat, beleőrülnék.
Szerintem túl sok a szabadidőd, azért komplikálod ezt túl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!