Miért lett státuszszimbólum a nyaralásból?
Egy nyaralásnak szerintem az lenne a célja, hogy az ember pihenjen. Akár külföldről, akár belföldről van szó. De én úgy látom, hogy manapság ez már egyfajta státuszszimbólummá vált, akár egy autó, vagy akár egy ékszer. Egyre többen, már hitelt is hajlandóak felvenni egy külföldi nyaralásra.
Miért vált státuszszimbólummá a pihenés?
Azért mert a sok proli, cseléd, jobbágy felveszi a hitelt a thaiföldi, tenerifei, nyaralásra, aztán villog vele az "ismik" előtt, hogy neki erre is fussa. Csak azt felejti el odaírni, hogy "hitelből voltam, hogy villoghassak, aztán most 3 évig éhezek hogy kifizethessem a törlesztőt"
Én is ismerek ilyen embereket. Közben tudom, hogy ilyen egzotikus utakat, ezek az ismerősök (ismerve az anyagi helyzetüket) egyáltalán nem engedhetnének meg maguknak, mert mondjuk gyári melósok, pénztárosok, vagy épp munkanélküliek.
19.14
Hát akik villognak vele, azok nem a gazdagok. Sokkal inkább, a prolik. Az egész filléres tömegturizmust a prolik hozták létre. Teljes iparágak jöttek létre, a prolik igénytelenségét szem előtt tartva. Pl. ott vannak a fapados légitársaságok. Olcsó, igénytelen, fapados karámok. Hogy lássuk ennek eredményét, nézzük meg manapság milyen iszonyatos tömegek lettek az Eiffel toronynál, a Colosseumnál, Velencében, Vagy akár a James Bond sziklánál. A proli egy invazív faj, környezet szennyező és ártalmas a földi életre. Ellepnek és szétdúlnak mindent, ami értékes, mert csak divatból mennek kipipálni, hogy "jártam törökbeeeee- görögbeeee- tájfűdőőőőőn -Dubajbaaaaa" stb. de azt soha nem teszik hozzá, hogy mi szemetelést, széttaposást, beköpködést, felzabálást, széthugyozást, lexarást követtek el. Sejtelmük sincs róla, mit láttak, vagy mi mellett mentek el bambán.
Mondjuk ezeken a helyeken Dbait leszámítva oda sz.rhatsz az országház/királyi palota elé az se tűnne fel olyan ganés.
Aki hitelt vesz fel ezért, az elég hülye.
Én csak akkor mentem nyaralni, ha össze tudtam rá spórolni a pénzt. Próbál mérlegelni az ember, ha nem milliomos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!