Hogyan tudnék folyamatosan eltökélt lenni az edzéshez?
A lényeg: itthon edzek, ha nincs vírusidőszak akkor is. Próbáltam a termet, de nekem nem jött be: feszengtem, hogy néznek közben, a lenge öltözetű lányok miatt többet is nézelődtem, mint edzettem, volt edzőtársam, de ez is hátráltatott, mert vagy ő nem ért rá, vagy én, illetve amikor egyedül mentem az is olyan fura volt…nem tudom, egyszerűen nem jött be a termes dolog. Lényeg, hogy megmaradok az itthoni edzésnél, ez nyilván korlátozott. Vannak súlyaim, kézisúlyzó, egyenes rúd, francia rúd, haspad, amit kicsit kókler módon át tudok alakítani egy nem teljesen stabil fekvenyomópaddá. Ezeket évek alatt halmoztam fel. Időszakosan előjött a motivációm az edzéshez, kitartott 1-2 hétig majd jöttek a hónapos kihagyások…
22/F vagyok 170 cm 70 kg. Ez nem is lenne gond, ha ennek a súlynak a nagy részét nem a sörhasam tenné ki. Tudom, hogy ritka az, hogy valaki izomtömeget építsen és fogyjon is egyszerre, én mégis nagyon szeretném, ha valahogy megtörténne, főként a testi és mentális egészségem érdekében.
Igyekeztem az utóbbi időben sok testépítőnek a videóját nézni, sokat tanultam szerintem az étkezésről és az edzéstechnikáról is…legalábbis többet tudok, mint előtte. Mivel itthon szabad súllyal edzek, korlátolt a gyakorlatok száma, amit végezhetek. Felosztottam az edzésem régiókra: váll, bicepsz, tricepsz, mell, has, hát, láb. Az eredeti elképzelés az lenne, hogy heti 5x-i edzés, és a különböző napokon 3 különböző testrégiómat edzem meg, 3 különböző gyakorlattal mindegyikre. Például vállra: Front raise, lateral raise, overhead press. Mindegyikből 8-12 ismétlésszámmal 3-as szériákban. A súlyt is az ismétlésszámnak megfelelően választom természetesen. Majd áttérek a másik két régióra, ami arra a napra van. A legvégén pedig nyomok egy kb 10-15 perces HIIT edzést zsírégetés-kardió célból. Szóval lényegében ez egy másfél óra szokott lenni összesen.
A kajára is igyekszem odafigyelni, bár nem számolom a kalóriákat, mert a mérlegem az albérletben maradt, és igazából annyira nem is akarom ezt túlfeszengeni. Kevesebbet eszek, mint korábban, és a fő étkezéseimet a csirkemell, hal, bulgur, rizs, zöldségek teszik ki. A kenyeret lecseréltem puffasztott rizsre, a kólát vízre, és kerülöm a cukrot, ahogy csak tudom. Edzés után protein shake. Fogyás ide oda…koplalni azért nem szeretnék 😊
Határozottnak érzem magam, mégis kevés a motivációm, nem vagyok benne biztos, hogy mindent jól csinálok-e…
Ha valaki tud írni arról, hogy mivel tudnám fenntartani a motivációt, hogy hosszú távon is működjön a dolog, annak nagyon köszönöm :D. Illetve, ha nagyon nagy hülyeségeket írtam, akkor bocsi a tapasztalt testépítőktől, a tanácsokat nagyon szívesen fogadom. 😊
én is otthon edzek, a fizikai adottságaim, paramétereim, sörhasat is belelértve nagyon hasonlók, bár nekem nem sörtől van, hanem aanyagcserezavar miatt...
szintén motivációs problémáim vannak, régen volt egy edzőtársam otthon, de már nincs meg, é azóta nekikezdek-félbehagyom, nekikezdek félbehagyom.
Igy én próbálok edzőhavert találni - ami otthonra elég nehéz, mert sokan félreértik, meg mást gondolnak mögé, szenny ez a mai világ...
BP-n vagyok. Ha gondolod, irj rám :)
30F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!