Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék folyamatosan...

Hogyan tudnék folyamatosan eltökélt lenni az edzéshez?

Figyelt kérdés

A lényeg: itthon edzek, ha nincs vírusidőszak akkor is. Próbáltam a termet, de nekem nem jött be: feszengtem, hogy néznek közben, a lenge öltözetű lányok miatt többet is nézelődtem, mint edzettem, volt edzőtársam, de ez is hátráltatott, mert vagy ő nem ért rá, vagy én, illetve amikor egyedül mentem az is olyan fura volt…nem tudom, egyszerűen nem jött be a termes dolog. Lényeg, hogy megmaradok az itthoni edzésnél, ez nyilván korlátozott. Vannak súlyaim, kézisúlyzó, egyenes rúd, francia rúd, haspad, amit kicsit kókler módon át tudok alakítani egy nem teljesen stabil fekvenyomópaddá. Ezeket évek alatt halmoztam fel. Időszakosan előjött a motivációm az edzéshez, kitartott 1-2 hétig majd jöttek a hónapos kihagyások…

22/F vagyok 170 cm 70 kg. Ez nem is lenne gond, ha ennek a súlynak a nagy részét nem a sörhasam tenné ki. Tudom, hogy ritka az, hogy valaki izomtömeget építsen és fogyjon is egyszerre, én mégis nagyon szeretném, ha valahogy megtörténne, főként a testi és mentális egészségem érdekében.

Igyekeztem az utóbbi időben sok testépítőnek a videóját nézni, sokat tanultam szerintem az étkezésről és az edzéstechnikáról is…legalábbis többet tudok, mint előtte. Mivel itthon szabad súllyal edzek, korlátolt a gyakorlatok száma, amit végezhetek. Felosztottam az edzésem régiókra: váll, bicepsz, tricepsz, mell, has, hát, láb. Az eredeti elképzelés az lenne, hogy heti 5x-i edzés, és a különböző napokon 3 különböző testrégiómat edzem meg, 3 különböző gyakorlattal mindegyikre. Például vállra: Front raise, lateral raise, overhead press. Mindegyikből 8-12 ismétlésszámmal 3-as szériákban. A súlyt is az ismétlésszámnak megfelelően választom természetesen. Majd áttérek a másik két régióra, ami arra a napra van. A legvégén pedig nyomok egy kb 10-15 perces HIIT edzést zsírégetés-kardió célból. Szóval lényegében ez egy másfél óra szokott lenni összesen.

A kajára is igyekszem odafigyelni, bár nem számolom a kalóriákat, mert a mérlegem az albérletben maradt, és igazából annyira nem is akarom ezt túlfeszengeni. Kevesebbet eszek, mint korábban, és a fő étkezéseimet a csirkemell, hal, bulgur, rizs, zöldségek teszik ki. A kenyeret lecseréltem puffasztott rizsre, a kólát vízre, és kerülöm a cukrot, ahogy csak tudom. Edzés után protein shake. Fogyás ide oda…koplalni azért nem szeretnék 😊

Határozottnak érzem magam, mégis kevés a motivációm, nem vagyok benne biztos, hogy mindent jól csinálok-e…

Ha valaki tud írni arról, hogy mivel tudnám fenntartani a motivációt, hogy hosszú távon is működjön a dolog, annak nagyon köszönöm :D. Illetve, ha nagyon nagy hülyeségeket írtam, akkor bocsi a tapasztalt testépítőktől, a tanácsokat nagyon szívesen fogadom. 😊

2020. ápr. 24. 22:24
 1/4 anonim ***** válasza:

én is otthon edzek, a fizikai adottságaim, paramétereim, sörhasat is belelértve nagyon hasonlók, bár nekem nem sörtől van, hanem aanyagcserezavar miatt...

szintén motivációs problémáim vannak, régen volt egy edzőtársam otthon, de már nincs meg, é azóta nekikezdek-félbehagyom, nekikezdek félbehagyom.

Igy én próbálok edzőhavert találni - ami otthonra elég nehéz, mert sokan félreértik, meg mást gondolnak mögé, szenny ez a mai világ...

BP-n vagyok. Ha gondolod, irj rám :)

30F

2020. ápr. 24. 22:32
 2/4 anonim ***** válasza:
A történeted, a problémád és a testi paraméterek leírása is nagyon hasonlít az enyémre. Utálom a konditermeket, egy jó fél évig próbálkoztam vele, de kiakasztott a sok díszparaszt meg önimádó csinibaba akik több időt töltöttek egymás és saját maguk nézegetésével mint az edzéssel. Tudom, le kellene sza*ni őket és csak magammal foglalkozni amikor kondizok, de ez sajnos nekem nem ment. Így én is otthon edzek kisebb-nagyobb (inkább nagyobb) kihagyásokkal. Bevallom nem én vagyok a megfelelő ember arra, hogy tanácsot adjak, de annyit azért javasolnék, hogy ezt a heti 5 nap + hétvége kardió dolgot szorítsd le inkább heti 2-3 alkalomra és iktass be közbe egy kis kardiózást, egyéb esetben nagyon hamar meg fogod unni és el fog veszni a motivációd. A testnek szüksége van regenerációra, főleg ha még lassú az anyagcseréd is. 2 egymást követő napon ne edzd ugyanazt az izomcsoportot, legalább 48óra szükséges az izomrostok regenerációjához, növekedéséhez. Egyebet nem tudok mondani, én sem jöttem még rá hogyan tudnám motiválni magamat, sajnos utálok sportolni, nagyon hamar megunom, ha kényszerből kell csinálni...
2020. ápr. 25. 01:43
 3/4 anonim ***** válasza:
A leírásodban látszik a te pontos célod. Hogy mit szeretnél legvégezetül elérni. A motivációt meg nagyon gyorsan lerontja az hogy az ember már rögtön a fő célt szeretné elérni. Ez inkább a mai rohanó világ hibája. Ezt a fő célt fel kell osztanod kissebb építő kockákra. Úgy értem kissebb célokra melyeknek tudsz majd örülni. Ezekből a kissebb építőkockákból fogod elérni egy idő után a kívánt célodat. Szerintem az egy fantasztikus érzés lesz mikor hosszú idő eltelte után el tudod mondani hogy mennyi kitartás, és erő kellett ahhoz hogy ott tarts ahol éppen vagy. Mert ha nem fogsz csinálni semmit a cél érdekében, akkor csak gyötrődni és bánkódni fogsz egész életeden át. Az idő meg szimplán elsuhan alattad, és visszafordítharatlan lesz. Ezek a dolgok hogy kell egy edzőtárs meg stb. mind kifogások. Amiket leírtál tervként azok mind megfelelnek az elvárásoknak a fejlődésedhez. Már csak neki kell állni minnél előbb.
2020. ápr. 25. 02:00
 4/4 anonim ***** válasza:
Igazából az edzést azt egy szokássá kell tenni.Én is úgy kezdtem elsőre hogy heti 1 edzés 1 hónapon át.Aztán 2 edzés 2 hónapig,3 edzés 2 hónapig,4 edzés 1 hónapig és végül 5 edzés.Egy idő után hozzá szoksz,még ha több ideig is tart.Egy idő után hozzá szoksz és zavar,ha kihagyod.Én is így csináltam bár én heti 4x edzek csak.Egy idő után természetesnek tünik.Kalória számlálás nem egyenlő éheztetéssel.Pl.szénhidrát szegény ételekből akár 6000 kalóriát is meg tudnék enni.Ha nem is a kalóriát,de a macrokat számold szerint.
2020. ápr. 26. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!