Mièrt van az, hogy mindennek van èrtèke?
Ez olyan, mint hogy nekem két kezem van. Mindennek van értéke, és mindennek annyi értéke van, amennyit fizetnek is érte-persze ezek a tárgyi dolgok.
Ha én pl foglalkozom a külsőmmel, tanult ember vagyok, és jó társaság, jl állok anyagilag, értékesebb leszek a társkeresési piacon is. Nem fogok leállni egy prolival...
mert a polcon lévő termék mögött egy felvásárlói piac áll, azért annyi az ára, mert annyiért megveszik.
Belső értéknek, mint őszinteség, tisztelet stb nincs ára.. mivel nem termék.. ezért a többségnek jelentéktelen dolog.
"minden ami aminek 'fizikai' ára van - értéktelen // Minden amit nem lehet pénzért megvenni - ÉRTÉKES.."
"A legjobb dolgok a világon ingyen vannak - mert ha fizikailag megvehetők lennének - nem lennének megfizetethetetlenek..."
Azért van a sok s_arnak anyagi ára, mert anyagból lett 'előteremtve'. Valaki dolgozott érte, és annak is kell pénz a jövőben, mert ugye már kifizették őket mikor elkészítették a dolgokat.
Munkásokat bányászatnál, gyárakat termelés utáni rendelésnél. De ezt fenn kell tartani, mert ha ingyen adná aki megvette utolsónak és kirakta a végterméket a polcra, akkor nem lenne bevétele h újat vehessen és megint kitegye neked. Más kérdés h kapzsi mind és sokat ráfizetsz meg egyebek. De amit meg tudsz venni az elmúlik, mert az anyagi érték mulandó. Persze nem tűnik el, csak átalakul.
példák:
1) megveszed a finom kaját és italokat - aztán lehúzod a wc-n. Pillanatnyi örömöt ad, nem többet.
2) házhoz rendelsz egy éjjeli_pillangót, és az is elmúlik aktus után. Talán hozzád_asz egy jó voltál-t =D
De ha van egy barátod, egy rendes párod, akkor most nem jövök a sokak számára csöpögős szerelemmel, de ott lesz neked az "örök". A támasz ha depressziós vagy, az öröm a párod által akinek nem kell fizetned és örömmel /önzetlenül adja a dolgokat minden nap, vagy amikor csak szeretnétek. És ebben megint van egy kulcsszó - az hogy nem lehet egyedül élni mert az ember révén, hogy társas lénynek lett teremtve, már én is belátom, hogy kell valaki mellénk. Mert a mentális világ sokkal többet ér.
Ezen felül realisztikusan:
Az érték szó jelentése relatív. Azaz a negatív számok is értékeknek számítanak.
És ahogy ?Einstein mondta - az univerzum számokból áll. Térfogat, hossz, tömeg, súly, anyagsűrűség, távolság, töltöttség, rezgésszám, hullámhossz, és sorolhatnám még DE ami a legfontosabb - az IDŐ. (Lucy c. film)
Lisztőrlő 24/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!