Miért van az, hogy akik annyi rosszat megéltek az életben sok esetben nagyon okosak is. Az intelligencia összefügg az életben szerzett tapsztalatokkal, vagy okosnak születni kell?
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy bölcsebbek lettek. Az intelligencia(főleg ha a logikaira gondolsz) mást jelent.
Én is sok rossz dolgon mentem keresztül kB minden álmom remalomma vált(még azok is amikről álmodni se mertem😆), de az IQ-m nem változott. Csak már jobban átlátok dolgokat, másképp cselekszek azokban a helyzetekben mint korábban.
Kérdés, hogy ki az okos?
Fizikus? Mérnök? Lakatos? Földműves?
Intelligencia egy dolog, az intelligens viselkedés egy másik dolog.
Attól még, hogy valakinek gyors a felfogó, rendszerező, logikai képessége, stb., attól még nem fog jobb döntéseket hozni.
A jobb döntéseknek vanak feltételei.
Hiába van kiemelkedő intelligenciája egy fizikusnak, ha nem néz utána, hogy milyen hibák fordulhatnak elő egy autóvásárlásnál, párválasztásnál, akkor hiába a magas IQ, nem fog jobb döntést hozni. Szenvedni fog. Végül tanulni a saját hibáiból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!