Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A "maradj otthon" melyik...

A "maradj otthon" melyik része nem világos az embereknek? Mikor jön végre a várva várt szigorítás?

Figyelt kérdés
Ez a jelenlegi korlátozás gyakorlatilag egy nagy nulla. Nézem a képeket, a Városliget, Margit-sziget, de még a plázák is tömve vannak ilyenkor, az emberek teljes mértékben fittyet hánynak arra, hogy vírusveszély van és ilyenkor minden ilyen tevékenység sokadlagos. Már többször kérvényeztem az illetékeseknél, hogy súlyosabb büntetések és keményebb szigorítások legyenek, de egyelőre még csak egy "fontolóra vesszük" jellegű választ kaptam.
2020. ápr. 18. 12:01
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
98%

"A "maradj otthon" melyik része nem világos az embereknek?"

Teljesen világos az embereknek, hogy nincs olyan, hogy "maradj otthon" pont ugyanúgy mehetsz bárhova bizonyos korlátozásokkal.

"Már többször kérvényeztem az illetékeseknél"

Miért ki vagy te? :D

"várva várt szigorítás"

A várva várt szigorítást csak a hozzád hasonló élettelenek várják, mindenki más éli az életét tovább.

2020. ápr. 18. 13:08
 22/34 anonim ***** válasza:
87%

#21:

Hogy ki ő? Hát a helyi Szuperhisztérika, aki egész nap levelekkel bombázza az önkormányzatot, hogy miért nincs ez, miért nincs az, ez kéne meg az kéne.

2020. ápr. 18. 13:12
 23/34 anonim ***** válasza:
36%

"Érdekes. 100-200 évvel ezelőtt ennél sokkal gyilkosabb járványok, sőt, háborúk alatt éltek ugyanúgy tovább az emberek..."

100-200 évvel ezelőtt nem volt még TB, a társadalom legfelsőbb rétegét leszámítva senkit nem voltak kötelesek kórházakban ellátni, így azokban túlterheltség sem volt, és nyilván arra sem várhattak, hogy "majd megjöjjön a vakcina" mivel úgy általában oltások sem léteztek.

A halálhoz való hozzáállása is más volt abban a világban az embereknek, ahol minden második csecsemő meghalt, és a megszületettek is csak 40 év körüli várható élettartamra számíthattak. Ha a 40 éves fatert "elvitte a rosszbaj" azt a mainál sokkal természetesebben kezelték.

Fel lehet oldani most azonnal minden korlátozást, lehet menni Ibizára pancsikázni, csak ennek az az ára, hogy vissza kell szoknunk az életünk korábbinál jóval nagyobb kiszolgáltatottságához, vagyis nem kell lázongani, ha a nyugdíjas generáció létszáma pár éven belül radikálisan lezuhan.

2020. ápr. 18. 13:21
 24/34 anonim ***** válasza:
70%
Nem lesz itt semmilyen olasz helyzet, jo isten.. a magyar nepnek mar szinte fetise, hogy minden helyzet a legnagyobb tragediaba fog atcsapni
2020. ápr. 18. 13:39
 25/34 anonim ***** válasza:
94%

Egyszerűen nem lehet sok millió embert hosszú hónapokra otthonmaradásra kényszeríteni! Nem is értem, hogy akik az intézkedéseket hozzák, azok hogy nem vesznek figyelembe egy sor pszichológiai tényezőt? Ha az oltásig (amire lehet éveket kellesz várni) valamilyen alternatív megoldással nem váltják fel a jelenlegi korlátozásokat, az iszonyatos társadalmi tragédiába fog torkollni.

Simán lehet, hogy végül nem a koronásoknak kellesz a konténerkórház, hanem a pszichiátriáknak.

2020. ápr. 18. 14:09
 26/34 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek, hogy ez a "korlátozás" szinte semmi.

De most már minek szigorítani? Ennek március elején lett volna értelme.

2020. ápr. 18. 14:17
 27/34 Sic Semper Tyrannis ***** válasza:
73%
Az a "várva várt" szigorítás csak általad van olyannyira várva. Én igazából se több, se kevesebb helyre nem mászkálok, mint ezelőtt. Egyedül a kocsmák, amik zárva tartanak - a haverokkal tehát nem ott beszélgetünk, hanem valamelyikőnknél. Az viszont pszichésen frusztrál, hogy már a csapból is ez folyik több, mint egy hónapja; bár úgy látom, elérkezik lassan a VÁRVA VÁRT lecsengés.
2020. ápr. 18. 14:24
 28/34 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem az "otthon" szó nem gyere be sokaknak. Akiknek van családja, azért, mert mostanában inkább megjelenik az eddig rejtve maradt félelmek, problémák, agressziók, és megjelenik az "Erezd el a hajamaaat!".
2020. ápr. 18. 14:29
 29/34 anonim ***** válasza:
60%

Mi van, még mindig téma a koronavírus?

Azt hittem már rég elfelejtették

2020. ápr. 18. 14:37
 30/34 anonim ***** válasza:
69%

Kérdező engedd el a vírust. Senkit nem érdekel már.

Meg ki az a nyomorult aki szigorítást vár?

Csak valami élettelen lúzer lehet.

Még akár hosszú hónapokig eltarthat ez a helyzet.

Szerinted ki a fene fogja neked a nyarat bezárva tölteni észlény?

2020. ápr. 18. 15:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!