Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Sok ember lehet aki csak...

Sok ember lehet aki csak azért vállal gyereke (ke) t hogy legyen akinek gondja lesz rá idős korában?

Figyelt kérdés
Szerintetek ez milyen ambíció? Ez a normális vagy nem? Mit gondoltok? Mi miért vállalnátok gyereket?
2020. ápr. 14. 23:08
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
26%

A gondolkodni nem tudó és/vagy önző emberek vállalnak így gyereket.

Aki értelmes, az előre látó, s belegondol rengeteg eshetőségbe is. A gyerek önmagában még nem garancia, hogy idős korába az ember nem marad egyedül. Elég csak azokat a példákat alapul venni, amikor valaki betegen születik, vagy előbb meghal, mind a szülei. Másfelől, aki feltétel nélkül szereti a gyerekét, annak az elsődleges a gyerekének a boldogsága. Az ilyen szülők pedig úgy állnak a dologhoz, hogy lényegtelen mi van, vagy mi lesz velük. A legfontosabb, hogy a gyermekük egészséges, és boldog legyen.

2020. ápr. 15. 08:47
 12/14 anonim ***** válasza:

Annak ellenére, hogy én is szeretném ellátni anyukám idős korában, mert nagyon sokat köszönhetek neki anyagilag és törődésre is, azért szülni gyereket, hogy bármilyen szempontból bebiztosítsd magad, számomra gusztustalan. A legtöbb szülő nem veszi észre, hogy abból a gyerekből pont ugyanolyan (ideális esetben jobb) felnőtt lesz, mint belőle, akinek jól kell teljesítenie a munkában, a tanulmányaiban, akinek lesz saját akarata, karrierje, családja - nem kell neki gyártani feladatot, hanem fel kell készíteni a sajátjaira, hogy helyt álljon benne.

Én azért vállalnék gyereket, hogy ő legyen az a pozitív változás a világban, amit látni szeretnék. Csak akkor lesz gyerekem, ha ez anyagilag nem vág földhöz, nekem nem kell mindenáron a terhesség és az összes más "nyavalya" azért, hogy cserébe csak egy roncsot vagy egy eszközt tudjak felmutatni a gyerekem személyében, aki örül, ha fel tud kapaszkodni a nullára, ha már arra nem voltam képes, hogy tervezzek. Biztosan csak azzal a céllal vállalnék gyereket, hogy egészséges, boldog felnőtt legyen, aki úgy él ebben a világban, hogy ad hozzá valamit, kihoz magából minél többet és élvezi a munkája gyümölcsét, nem csak szenved azért, hogy életben maradjon és legyen fedél a feje fölött (mint sajnos sokan).

Az örökbefogadástól sem zárkózok el, de ez úgy gondolom, a következő 10 évben kiforrja magát.

2020. ápr. 15. 09:38
 13/14 anonim ***** válasza:
0%

pl a szüleimnek ezért kellettem, jól rácsesztek, megmondtam anyámnak, berakom max egy otthonba, de fizetni is neki kell, ha nem akar beledögleni.

sose vállalnék gyereket. ha becsúszna, abortálnám. utálom a gyerekeket amúgy is.

2020. ápr. 15. 16:21
 14/14 anonim ***** válasza:

Sajnos igen.

Aztán még a gyerekmentesekre beszélnek, hogy önzők.

Szerintem az sem jó szülő, aki már alig várja, hogy 18 évesen kidobhassa a saját gyerekét a lakásból...

2020. ápr. 15. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!