Sok ember lehet aki csak azért vállal gyereke (ke) t hogy legyen akinek gondja lesz rá idős korában?
A gondolkodni nem tudó és/vagy önző emberek vállalnak így gyereket.
Aki értelmes, az előre látó, s belegondol rengeteg eshetőségbe is. A gyerek önmagában még nem garancia, hogy idős korába az ember nem marad egyedül. Elég csak azokat a példákat alapul venni, amikor valaki betegen születik, vagy előbb meghal, mind a szülei. Másfelől, aki feltétel nélkül szereti a gyerekét, annak az elsődleges a gyerekének a boldogsága. Az ilyen szülők pedig úgy állnak a dologhoz, hogy lényegtelen mi van, vagy mi lesz velük. A legfontosabb, hogy a gyermekük egészséges, és boldog legyen.
Annak ellenére, hogy én is szeretném ellátni anyukám idős korában, mert nagyon sokat köszönhetek neki anyagilag és törődésre is, azért szülni gyereket, hogy bármilyen szempontból bebiztosítsd magad, számomra gusztustalan. A legtöbb szülő nem veszi észre, hogy abból a gyerekből pont ugyanolyan (ideális esetben jobb) felnőtt lesz, mint belőle, akinek jól kell teljesítenie a munkában, a tanulmányaiban, akinek lesz saját akarata, karrierje, családja - nem kell neki gyártani feladatot, hanem fel kell készíteni a sajátjaira, hogy helyt álljon benne.
Én azért vállalnék gyereket, hogy ő legyen az a pozitív változás a világban, amit látni szeretnék. Csak akkor lesz gyerekem, ha ez anyagilag nem vág földhöz, nekem nem kell mindenáron a terhesség és az összes más "nyavalya" azért, hogy cserébe csak egy roncsot vagy egy eszközt tudjak felmutatni a gyerekem személyében, aki örül, ha fel tud kapaszkodni a nullára, ha már arra nem voltam képes, hogy tervezzek. Biztosan csak azzal a céllal vállalnék gyereket, hogy egészséges, boldog felnőtt legyen, aki úgy él ebben a világban, hogy ad hozzá valamit, kihoz magából minél többet és élvezi a munkája gyümölcsét, nem csak szenved azért, hogy életben maradjon és legyen fedél a feje fölött (mint sajnos sokan).
Az örökbefogadástól sem zárkózok el, de ez úgy gondolom, a következő 10 évben kiforrja magát.
pl a szüleimnek ezért kellettem, jól rácsesztek, megmondtam anyámnak, berakom max egy otthonba, de fizetni is neki kell, ha nem akar beledögleni.
sose vállalnék gyereket. ha becsúszna, abortálnám. utálom a gyerekeket amúgy is.
Sajnos igen.
Aztán még a gyerekmentesekre beszélnek, hogy önzők.
Szerintem az sem jó szülő, aki már alig várja, hogy 18 évesen kidobhassa a saját gyerekét a lakásból...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!