Milyen hazugságra mondanád, hogy tényleg helyes dolog volt hazudni?
A placebos dolog nagyon jó! A nevetés is kihyógyíthat embert betegségekből. Meg az állatterápia pl kutyákkal.
Én az örökbefogadásról hazudnék ha a gyerek érzékeny lelkű lenne és mondjuk 18 évig nem mondtuk el neki valamilyen okból. Összeomlana (ha úgy lenne, mert olyab lenne a lelkivilága) szerintem lehetne róla hazudni.
1) olyanokra, amikkel az ember egy bántalmazó kapcsolatból vagy életveszélyes helyzetből menekül el
pl. "elmegyek a boltba" és helyette elmegy a rendőrségre vagy egy ismerőséhez
2) nagyon apró kegyes hazugságokra... kérdésre, hogy tetszik-e a karácsonyi ajándék, finom volt-e a házipálinka... ha valakin látom, hogy imád egy ruhát, ami rajta van, és megkérdezi jó-e... akkor max. akkor vagyok őszinte, ha alkalomhoz nagyon nem illik... mert attól, hogy nekem nem tetszik, neki igen, és nem akarnám a hangilatát lelombozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!