Szeretnék tanulni új dolgokat, de mindig halogatom, miért?
Tényleg érdekel, tényleg szeretnék nekiállni dolgoknak, de sosem lett eddig semmi belőlük, mert abban a pillanatban, mikor elkezdem, az egész annyira átláthatatlan és bonyolult, hogy azt sem tudom hirtelen, mibe fogjak, mivel kezdjem, hogy ne csak az időmet pazaroljam, hogy egyáltalán hogy tanuljam meg.
Így vagyok a nyelvtanulással is, de szeretnék programozni tanulni is egy másik nyelven vagy fejleszteni az alaptudásom, de egyszerűen úgy érzem, nincs erőm, nem tudok nekiállni, fáradtnak és kedvtelennek érzem magam, amint odaülök, hogy csináljam. Pedig nem mondhatom, hogy nem érdekel. Sőt, nagyon is érdekel, szeretnék vele alkotni, de egyszerűen annyi az információ és annyira nem tudom, hogy milyen vonalon érdemes haladni, meg annyira zavar az is, hogy egy anyag vagy videó milyen hosszú, mennyit pofáznak benne angolul, hogy egyszerűen elmegy a kedvem. Hogy tudnám ezt leküzdeni?
Nem segítség, de szívesen adnék a szorgalmamból, mert én meg túl szoktam hajtani magamat, mindketten jól járnánk.
Egyébként én írott anyagból jobb szeretek tanulni, az én tempómban haladhatok, könnyebb visszatérni rá, újraolvasni, és bennem valahogy jobban meg is marad.
Egy új dologba belevágni bizony sok energiába, elhivatottságba, motivációba kerül. Te ezekben szenvedsz hiányt.
Kezdd valami apróbb, könnyebben megvalósítható dologgal, ami sikerélményt ad. Aztán mehetsz a bonyolultabb dolgok felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!