Hogyan foglalnád össze az elmúlt 10 évet?
10 éve: legjobb barátság kezdete
9: hobbi, önkifejezés
8: virtuális élet kezdete, számítógépfüggőség
7: váltás, stressz
6: nyugalom
5: szorongás, önkifejezés (kb itt ért véget a szgép függőség is)
4: szorongás, enyhe depresszió, túlhajszoltság, majd nagyon nagy öröm, amiből megint depresszió következett és pszichoszomatikus tünetek
3: váltás, boldogság, majd gyász, feldolgozás, nyugalom
2: nyugalom, majd depresszió
1: depresszió, gyász (nagyon közeli személy), de közben szerelem és boldogság.
Jelenleg még (lassan 9 hónap után) még mindig a gyászt próbálom feldolgozni. Egyszer mintha sikerült volna, de újra az illetővel álmodok, és megannyi kérdésem lenne. Valamint az előző gyász is újra-újra előtör. Tulhajszolt vagyok, lassítani kene, a pszichoszomatikus tüneteim egyre durvábbak, a pszichológusom le kellett adjon, mondván, hogy már túl sok vagyok. De ha minden összejön, akkor 3-5 hónap múlva minden nagyon jó, és happy lesz.
Összességében vegyes. Hullámvölgy. De mindeközben a lefelé esések (vagyis a völgy részek) egyre nagyobbak.
Inkább egy diagrammal jellemezném:
2010-2015: nagy várakozás időszaka egy új dolog miatt; 2015-2017: erőteljes lejtmenet, mert nem úgy alakult valami; 2017-2019: erőteljes vágyakozás új dolgok felé (tettem is érte); 2019-2020 eddig: vegetálás.
Az első 3 év elég tré volt, aztán jött 2 ami kicsivel rosszabb sikeredett, ezt követte 4 naggggyon hosszú esztendő, ezek viszont már sokkal rosszabbak voltak, és végül jött az utolsó 12 hónap, ami egyszerűen minősíthetetlen.
Pffffff.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!