Tudok még tenni valamit az állandó álmosság ellen, ha eddig mindent kipróbáltam és nem működött?
Éjjelibagoly vagyok, aki kénytelen hajnalban kelni. Már eléggé átnyálaztam a netet, sok tippet találtam, mindet kipróbáltam (vagy akkor amikor láttam, vagy pedig már bő 10 éve csinálom), de egyik se segített kicsit se, némelyik rontott is a helyzeten - a végén majd írok párat, hogy mikkel próbálkoztam sikertelenül.
Jelenleg hétvégétől hétvégéig élek, minden hétköznapom szenvedés a fáradtság miatt. Elalszom a tömegközlekedésen, nem tudok koncentrálni munkában, sokszor vagyok levert vagy ingerült, sokat fáj a fejem, nem jó ez így.
Mennyiségre alszok eleget, minimum 7 órát. Ennél kevesebb is elég, ha később fekhetek és később kelhetek.
Már sok éve ez a helyzet, nagyjából változatlan, esetleg egy hajszálnyit romlik évről évre - ezt azért írom, mert a legtöbben azzal nyugtatnak, hogy idővel megszokom.
A vérképem jó, nincs krónikus betegségem, nincs hiányom, nem szedek gyógyszereket.
Létezhet bármiféle módszer, amivel át lehet magam "konvertálni" hajnali pacsirtává? Valami igazi, működő módszer?
----
Amiket próbáltam vagy folyamatosan próbálok, a teljesség igénye nélkül (legtöbb +10 éve szokásom):
- nincs szundi
- ébredés után vizet inni
- nyújtózás, mosakodás, mozgás ébredés után nem sokkal
- lefekvés előtt min. 1 órával nincs képernyő (tv, szgép, telefon)
- délutánonként nincs koffein (előtte is csak 1 vagy 2 tea)
- "legyen mit várnod aznap"
- rendszeresség, minden nap ugyanakkor fekvés-kelés (alapjáraton csinálom és hatástalan, de volt hogy kiterjesztettem a hétvégékre is, akkor elviselhetetlenné fajult a helyzet)
"Létezhet bármiféle módszer, amivel át lehet magam "konvertálni" hajnali pacsirtává?"
Kutya. :-D Amióta kutyám van, nem okoz problémát a hajnalban ébredés, pedig még a kutyát is én ébresztem, hogy legyen egy rendes séta munka előtt. Amúgy én is bagoly vagyok, ami nálam azt jelenti, hogy délután-este hatékonyabb vagyok, mint reggel-délelőtt.
Mikor voltál utoljára szabadságon, mennyi időre, és hogyan töltötted?
Úgy 1 éve, hogy nincs kutyám. Előtte volt, úgy 1 éves korom óta folyamatosan, és bár imádtam őket, ezen a gondon nem segítettek. :D
Utoljára az ünnepekkor voltam szabin 2 hétre, napi 12-14 óra alvás mellett azzal töltöttem, amivel mások is: rokonlátogatás, sütés-főzés, lazulás....
"A vérképem jó, nincs krónikus betegségem, nincs hiányom, nem szedek gyógyszereket."
Most az elmúlt pár hónapban nem, nem igazán van már kedvem ilyen fáradtan.
Tavasztól őszig szoktam, majdnem minden hétvégén kirándulás, kocogás, bicajozás. Volt, hogy úszni jártam.
Ezeknek semmi hatása a fáradtságra, se negatív se pozitív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!