Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan lehetne visszafogni a...

Hogyan lehetne visszafogni a költekezésből? Sajnos a főzés nem opció, nincs hozzá sem kedvem, sem energiám 8 óra szellemi munka után

Figyelt kérdés

A napi étrendbeosztásom:

Reggeli - 500-600 forint kávé, 4-500 forint friss croissant, vagy 800-900 forint tojás baconnel, változó

Tízórai - Ez szerencsére elég laza, általában csak saláták 4-500 forint értékben

Ebéd - Leves + Főtt étel + desszert 2000-2500 forint értékben, sajnos a teljes menü ennél olcsóbban nem jön ki

Uzsonna - Smoothie, szendvicsek látványpékségben - 1000 forint

Vacsora - 700-1200 forintig változó főtt ételek, tonhalsaláta, vagy ilyesmi

2020. jan. 27. 21:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha 8kor kezdődik a munkaidős,akkor előtte otthon is tudnál készíteni szendvicset,vagy bármit. Igaz,nem tudom,maga a munkába járás mennyi időt vesz el,de én inkább felkelnék fél órával előbb. Volt pár hónapig,hogy reggel hátra jártam vidékre dolgozni,és akkor is otthonról vittem az ételt. Ez nem lehetetlen.
2020. jan. 27. 22:29
 12/17 anonim ***** válasza:
84%

Veszel kenyeret, felvágottat, vajkrémet és zöldséget, fél órával hamarabb kelsz, reggelit összeütöd, telefonnyomkodás közben megeszed. Jobban indul a reggel lassabban, nyugodtan reggelizel, egészségesebbet.

8 óra munka után nincs kedved főzni?

Mit szóljon, aki gyerekeket visz edzésre 9 óra munka után, utána haza, utána még leül velük tanulni?

Vagy aki esti egyetemre jár?

Vagy autodidakta tanul valamit?

Szintén a heti 45 óra munka mellett??

Sokkal finomabb, egészségesebb és olcsóbb az otthon főzött ebéd.

Melóhelyen nincs ingyen kávé? Általában van.

Ha nincs, viszel kávét magad, bent megfőzöd.

Viszont nekem a napi 5 étkezés is kevés, nagyon irigylem, aki 3 étkezéssel elvan.

Nálam reggeli otthon, egy szelet kenyér, mellette tojás vagy instant zabkása, melóban folyamatosan kekszezés (sajnos a szendvicset nem bírom enni, napi 1 szelet kenyérből elég), ebédre a teljes adag kifőzdés kaja is sok, nagyon keveset bírok enni egyszerre. Délután keksz és gyümölcs. Este már nem vagyok éhes, egy instant tésztaleves elég.

Én is spórolhatnék, ha bírnám enni a szendvicset.

Még túrára is kekszet, banánt, almát viszek.

2020. jan. 27. 22:58
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Fú, én sem szeretek főzni, ritkán szoktam. Kolis egyetemista vagyok... Nagyon sok pénzt költesz ételre.

Vagy hagyd ki a reggelit vagy egyél otthon müzlit/zsömle+margarin+párizsi meg főzz egy kávét.

Tízórai (minek) - 1 db alma

Ebédre menüt egyél! Azok 1200-1900 körül vannak. Ki kell tapasztalni hol főznek jól,mekkora adagot adnak, stb.

Uzsonnára egyél pár darab pogácsát...

Vacsora, hideg szendvics amit otthon csinálsz meg, elég napi egyszer meleget enni.

2020. jan. 27. 23:25
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Még akkor is jobban jánál, ha az egész étrendet rendelné lifetiltnél. Sőt az legalább egészségesebb is.
2020. jan. 27. 23:38
 15/17 anonim ***** válasza:

A reggeli kávét helyettesítheted munkahelyen/otthon főzöttel, vagy jobb minőségű (darált) automatással. A croissan rendszeres evését inkább hanyagolnám, nem tesz jót.

Ebédet rendelsz a netről jó áron a munkahelyre, vagy előző nap délután otthonra és másnap beviszed, ha nem engedik a rendelést. Egy nagyobb adag főétel is elég salátával, desszert és leves nélkül.

Uzsonnára a szendvicset megcsinálod magadnak. Az tényleg 5 perc.

Ezekkel spórolhatsz kb. 1500-2000 forintot naponta, és majdnem ugyanazt kapod.

2020. jan. 28. 01:09
 16/17 anonim ***** válasza:
Kávét fözz otthon vagy a munkahelyeden. Egy szendvicset meg szintén össze tudsz dobni otthon, 3 perc alatt összerakod és meg is eszed, szóval nem idöigényes. Az ebéd mellöl meg hagyd el a desszertet. Az felesleges, csak hízol töle meg a pénzed fogy.
2020. jan. 28. 06:04
 17/17 anonim ***** válasza:
Egyszerűen lusta vagy főzni magadra, nincs ebben semmi különös.
2020. jan. 28. 07:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!