Hogyan lehetne visszafogni a költekezésből? Sajnos a főzés nem opció, nincs hozzá sem kedvem, sem energiám 8 óra szellemi munka után
A napi étrendbeosztásom:
Reggeli - 500-600 forint kávé, 4-500 forint friss croissant, vagy 800-900 forint tojás baconnel, változó
Tízórai - Ez szerencsére elég laza, általában csak saláták 4-500 forint értékben
Ebéd - Leves + Főtt étel + desszert 2000-2500 forint értékben, sajnos a teljes menü ennél olcsóbban nem jön ki
Uzsonna - Smoothie, szendvicsek látványpékségben - 1000 forint
Vacsora - 700-1200 forintig változó főtt ételek, tonhalsaláta, vagy ilyesmi
Veszel kenyeret, felvágottat, vajkrémet és zöldséget, fél órával hamarabb kelsz, reggelit összeütöd, telefonnyomkodás közben megeszed. Jobban indul a reggel lassabban, nyugodtan reggelizel, egészségesebbet.
8 óra munka után nincs kedved főzni?
Mit szóljon, aki gyerekeket visz edzésre 9 óra munka után, utána haza, utána még leül velük tanulni?
Vagy aki esti egyetemre jár?
Vagy autodidakta tanul valamit?
Szintén a heti 45 óra munka mellett??
Sokkal finomabb, egészségesebb és olcsóbb az otthon főzött ebéd.
Melóhelyen nincs ingyen kávé? Általában van.
Ha nincs, viszel kávét magad, bent megfőzöd.
Viszont nekem a napi 5 étkezés is kevés, nagyon irigylem, aki 3 étkezéssel elvan.
Nálam reggeli otthon, egy szelet kenyér, mellette tojás vagy instant zabkása, melóban folyamatosan kekszezés (sajnos a szendvicset nem bírom enni, napi 1 szelet kenyérből elég), ebédre a teljes adag kifőzdés kaja is sok, nagyon keveset bírok enni egyszerre. Délután keksz és gyümölcs. Este már nem vagyok éhes, egy instant tésztaleves elég.
Én is spórolhatnék, ha bírnám enni a szendvicset.
Még túrára is kekszet, banánt, almát viszek.
Fú, én sem szeretek főzni, ritkán szoktam. Kolis egyetemista vagyok... Nagyon sok pénzt költesz ételre.
Vagy hagyd ki a reggelit vagy egyél otthon müzlit/zsömle+margarin+párizsi meg főzz egy kávét.
Tízórai (minek) - 1 db alma
Ebédre menüt egyél! Azok 1200-1900 körül vannak. Ki kell tapasztalni hol főznek jól,mekkora adagot adnak, stb.
Uzsonnára egyél pár darab pogácsát...
Vacsora, hideg szendvics amit otthon csinálsz meg, elég napi egyszer meleget enni.
A reggeli kávét helyettesítheted munkahelyen/otthon főzöttel, vagy jobb minőségű (darált) automatással. A croissan rendszeres evését inkább hanyagolnám, nem tesz jót.
Ebédet rendelsz a netről jó áron a munkahelyre, vagy előző nap délután otthonra és másnap beviszed, ha nem engedik a rendelést. Egy nagyobb adag főétel is elég salátával, desszert és leves nélkül.
Uzsonnára a szendvicset megcsinálod magadnak. Az tényleg 5 perc.
Ezekkel spórolhatsz kb. 1500-2000 forintot naponta, és majdnem ugyanazt kapod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!