Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan kell kiejteni a KFC-t?...

Hogyan kell kiejteni a KFC-t? Melyikőnknek van igaza?

Figyelt kérdés
Egy barátnőm káefcének ejti, én meg kíefszínek. Szerinte én azért ejtem rosszul, mert "falusi" (amugy debreceni) vagyok és biztos ott tanultam, szerintem meg ő mondja rosszul, sőt idegesítően is. Kinek van szerintetek igaza?
2020. jan. 23. 13:40
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Utolsó, tudsz mondani olyan oldalt, ami tényleg jó, motiváló a tanuláshoz? Szavakat mind tudom, ki is tudom fejezni magam, de a nyelvtanom nem jó, viszont nem tudok hasznos oldalakat tanuláshoz.
2020. jan. 23. 14:02
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Ami tényleg jó és motiváló? Tananyagot nem tudok. A nyelvtant világ életemben utáltam, szinte sose tanultam. Amit tudok tanácsolni - ahogy én is tanultam a nyelvtan - hogy ha már értesz annyira angolul, hogy magabiztosan meg tudsz érteni szövegeket, akkor csak olvass és hallgass angol szövegeket. Mindegy, hogy hogyan, bár lehetőleg olyan forrásból, ahol tudod, hogy helyes angolt beszélnek. Lehet ez akár a kedvenc angol Youtube videósod is, akinek a videóit nézed. Hallgasd, hogy ő hogy fogalmaz, hogy épít fel mondatokat. Az angol nyelvtan nem túlságosan nehéz, néhány száz óra gyakorlással meg fogod tudni tanulni. Ha ez neked nem válik be vagy nem tetszik, akkor sajnos nem tudok konkrét tanácsot adni, csak tankönyveket (Project English nem rossz) és valakinek a segítségét, aki tud angolul, hogy javítsa a hibáidat és elmagyarázza, hogy mi hogy van.
2020. jan. 23. 14:08
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem "hivatalosan" KÉJ-EF-SZÍ, úgy rémlik hogy a reklámban is így mondják saját magukra.

Mindazonáltal én is szoktam KÁ-EF-CÉ-nek ejteni. Mikor melyik.

2020. jan. 23. 14:10
 14/21 anonim ***** válasza:
53%

Mivel a Kentucky Fried Chicken rövidítése, ami angol, így angolul ejtjük ki.

A McDonaldsot sem "emcédonalds"-nak vagy "mcdonalds"-nak mondjuk.

2020. jan. 23. 14:16
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Hallottam már olyat is aki Köföcö-nek ejti.
2020. jan. 23. 14:23
 16/21 anonim ***** válasza:
Azért más egy rövidítés mint egy McDonalds. Az EU-t is magyarosan ejtjük például. Szerintem teljesen elfogadható a KFC-nél mindkét kiejtés.
2020. jan. 23. 14:52
 17/21 anonim ***** válasza:
Mindenki úgy mondja, ahogyan akarja. Nincs rossz megoldás. Ez csak 3 betű.
2020. jan. 23. 14:58
 18/21 anonim ***** válasza:
Tök mindegy, hogy ejted. Én káefcé-nek mondom, mert valahogy így szoktam meg, pedig jó az angolom. Az H&M-et édzsendem-nek hívom, pedig "hivatalosan" háundem, de kit érdekel.
2020. jan. 23. 15:10
 19/21 hollófernyiges ***** válasza:
100%
Erre nincs általános szabály. Az USA-t nem júeszéjnek mondod magyarul, a CIA-t viszont szíájének. Úgyhogy nem lehet helytelenül mondani, mindkét verzió jó a KFCre.
2020. jan. 23. 16:01
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Ku rva Finom Csirke :)
2020. jan. 23. 16:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!