Ha valami rosszat mondok magamról (mert valahogy szóbakerül), miért kezdenek az ellenkezőjéről győzködni?
Roppant idegesítő és semmi haszna nincs.
Amikor meg valaki épp tapasztalja az adott gyengeségemet, majdnem temet engem.
Attól függ. Ha szörnyű a hangod, de te kijelented, hogy megnyered az x-faktort, akkor jogos, hogy elkezdenek győzködni, hogy nem. De, ha olyat mondasz, ami igaz rád, csak ők nem vették észre, akkor azért, mert nem vették észre.
Miről van szó?
Teljesen megértelek. Nálam példa (lebutítva de ez a lényeg):
- kicsi a mellem
- jaj dehogy kicsi
De az. Nem értem minek hazudják hogy nem, ettől csak rosszabb :D
Én gyenge vagyok testileg és szellemileg is. Kb mindenben.
Bowlingban azért vagyok rossz, mert a legkönnyebb golyót sincs erőm ellökni odáig, automatikusan elfordul a csuklóm. A múltkor odafigyeltem, hogy egyenes maradjon a csuklóm, ne forduljon el - hát 3 napig izomlázam volt. :D
A 3. emeletnél már lihegek, beszélve nehezemre esik felmenni.
Egyensúlyérzékem nincs, vilamoson nem menni, hanem táncolni szoktam az ajtóhoz.
Rövidtávú memóriám nincs.
Nos, ezek óhatatlanul is szóba kerülnek olykor, pl félmondatban, utalásban.
Ilyenkor mi értelme van annak, hogy "dehogy vagy te gyenge, nem vagy gyenge, nem igaz, kishitű vagy" stb?
Amikor pedig épp látják, hogy mi a helyzet, hüledeznek.
1, Mert van, aki nemcsak a rossz oldalát vizsgálja a másiknak;
2, Van, aki kemény, és reálisan látja a helyzetet - helyzettől függetlenül. Velük csak az a baj, hogy nem feltétlen adnak más megoldási, jobbítási variánst az illetőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!