Ha valaki alapvetően tehetséges, de valami miatt nem tudta kibontakoztatni tehetségét, és 30 évesen nekiáll, hogy dolgozzon ezen, ő még viheti valamire, vagy már késő?
Valamelyest egyet értenék #1-essel , de az 5 év cukrászat csak akkor működne, ha nem alkalmazottként csinálod és mindig csak 10 féle sütit készítesz.
- tanultam 4 évig egy szakmát
- 10 évig egy cégnél kb 40-50 féle terméket gyártottam visszatérő jelleggel. Utólag úgy érzem nem sok ragadt rám.
- 20 évig vállalkozásomban több ezer féle terméket gyártottam. Publikáltam is szakmai elméletet, gyakorlatot.
Most ott tartok, hogy a lakókörzetemben a legjobbnak tartanak nyilván, és a publikációk miatt országosan is megismertek sokan, kollégák és nem kollégák is.
Ami fontos, hogy több kolléga is etalonnak tart a szakmában, még úgy is, hogy soha nem találkoztam velük.
Az első 15 évemben ilyenről még szó sem lehetett.
Abban viszont egészen biztos vagyok, hogy a hátralevő 15 évemben fogok még tanulni, nem is keveset.
Aki fiatalon hozzászokik ahhoz, hogy 16 órákat keményen tanuljon és dolgozzon a céljai megvalósítása érdekében - az még viheti valamire. Aki 30 évig kényelemben élt, annak írtó nehéz annyira összeszednie magát, hogy egész nap pörögjön, és jól megszervezetten tevékenykedjen.
Legény koromban hemzsegtek körülöttem a világmegváltó ötletekkel teli ifjú titánok, akik hegyeket tudtak volna megmozgatni, ha valaki elhordja az útjukban lévő dombokat... Mindig volt mire fogni, hogy miért nem teszi. De az egójuk a Holdig ért. Én voltam a hülye köztük, aki soha nem vett fel hitelt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!