Van különbség a szeretet és a szerelem között?
Szerinted?
Példa: apámat szeretem, de nem vagyok belé szerelmes.
Igen van.
A szerelem egy sokkal erősebb és mélyebb érzés, melynek fenntartását a szervezet nem igazán tudja hosszú távon fent tartani. Ezért sem tart olyan sokáig, viszont akkor 1000x-en lángol. Értelemszerűen mindenkinél más ideig tart, és talán mégfontosabb, hogy ugyanazon emberből 3 különböző ellenkező nemű külfönféle hosszúságú és intenzitású szerelmet tud kiváltani.
Egyforma szerelmek nem léteznek ugyanazon embernél.
A szeretet egy már lecsitult szerelem, vagy pedig sosem volt szerelem érzése. Mondjuk, hogy egyenletes. Ezért is tarthat sokáig.
Többféle szeretet van, ne keverjük őket soha össze.
Ez az én véleményem.
A szerelem elmúlik jó esetben csak 3-5 év alatt.
Ha volt szeretet a kapcsolatban, nem csak vágy, akkor átlépnek egy szereteten, kölcsönös megbecsülésen alapuló kapcsolatba, ahol a szexualitásnak is fontos szerepe van.
Ha nem volt szeretet a kapcsolatban, akkor előbb-utóbb szétmennek, mert a szex is csak egy "favágás" szintjére süllyed és marad két egymást rühellő és idegesítő idegen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!