Mit jelent számodra az otthon?
Egyedülálló vagyok, így nekem az otthon a nyugalmat jelenti, és a biztonságot, ahová el tudok bújni, ha gondom van, akkor el tudok menni úgy, ahogyan én akarok (pl.: WC), van ágyam, ahol nyugovóra térhetek.
Sokáig nekem is az utazás volt a jó érzést adó tevékenység, mivel korábban sokat költöztünk, stb., de ma már érzem, hogy kell a biztos alap (ha csak egy albiról is van szó).
Nehéz megmagyarázni. Először azt éreztem mennyire nem vagyok otthon. 11 éves voltam, amikor elköltöztünk a lakásunkból családi házba. Álltam az üres lakásban és elpityeregtem magam, hogy ez az otthonom. Aztán még két évvel később is jöttem-mentem a házunkban és éreztem, hogy ez nem az. Aztán később az lett persze. Utána kollégista lettem, majd albérletbe költöztem és soha nem találtam a helyem. Az albérletünkben az utolsó évben már kicsit erősödött az otthon érzet, de tudtam, hogy csak átmeneti állomás, így nem az igazi. A legfrissebb élményem a lakásvásárlásunk. 1 év után még mindig csak ültem a kanapénkon és idegennek éreztem. Aztán egyszercsak átfordult valami és úgy léptem be az ajtón, hogy "ahh, végre otthon vagyok".
Egy nyugodt kis kuckó, ahol csak mi vagyunk. Minden szeglete olyan, amilyet mi szerettünk volna, ez az a védőburok körülöttünk, ami megvéd a világ "zaja" ellen. Ahova belépve nyugalom áraszt el, hiszen itt nem érhet semmi baj.
Nekem az otthon érzetbe a környék biztonsága is ad. Nem csak a közbiztonság, hanem az, hogy tudom mit hol találok. Biztonságérzetet ad, hogy tudom hol vannak a közelben boltok, gyógyszertár, orvosi rendelő, stb. Minden, amire szükségem lehet. Amíg ezt nem tapasztalom ki valahol, addig mindig bizonytalanság van bennem valamiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!