Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Milyen recept nélküli nyugtato...

Milyen recept nélküli nyugtatot, altatot ajánlotok nekem? 19l

Figyelt kérdés

Uj munkahely, stb elegge stresszes vagyok de nagyon durvan. Nem tudok ellazulni az alvasrol ne is bszeljunk. Csak akkor tudok aludni ha dolgozok 12 orat es ejjel 3 orat aludtam. Egyebkent nem megy....

Mit ajánlotok?

Van valami ami bevált nektek?

Magne b 6 rol is azt olvastam hogy nyugtato hatasu is, szoktam bevenni de nem erzem hogy megnyugtatna akar egy kicsit is sajnos

2019. nov. 26. 18:56
 1/8 anonim ***** válasza:
43%
Bemesz a gyogyszertar a es megkerwd h ajanljanak vmit... Valeriana night meg stb, de ezek semmit nem ernek.
2019. nov. 26. 19:00
 2/8 anonim ***** válasza:
88%

[link]

De először próbálj meg jó erős citromfű teát iszogatni,hátha az is elég. Ha nem, akkor próbáld ki a linken levőt!

2019. nov. 26. 19:04
 3/8 A kérdező kommentje:

Első!!! 🤣

Ugy birom az ilyen embereket mint te :)

Ide ki irtam hogy kinek mi valt be, erre te le irod hogy menjek be a gyogyszertarba kerdezzem meg. A velemenyekre voltam kivancsi de teljesen mindegy. Tanulj meg ertelmezni. Ha rossz napod van de itt irogass

Második :)

Koszonom ki fogom probalni!

2019. nov. 26. 19:07
 4/8 anonim válasza:
81%
Nem hogy megváltoztatnák már ennek az oldalnak a nevét mondjuk GYAKORIVÉLEMÉNYEK.HŰ re :D vagy GYAKORIFIKÁZÓKBÁRMITKÉRDEZEL. HÓ ra :D itt ez megy ne csodálkozz ! nézz utána máshol
2019. nov. 26. 20:31
 5/8 anonim ***** válasza:
60%
Hasonló problémákkal küzdök, így néhanapján elalvás (azaz próbálkozás) előtt bekapok egy Valeriana-t. Nekem használt. De első lépésnek a tea sem rossz ötlet, próbáld ki azt!
2019. nov. 26. 20:41
 6/8 anonim ***** válasza:
31%

Recept nélkül nehéz lesz használhatót találnod, sőt, csak szinte homeopátiás szerek vannak és hozzá a placebo...

A Daedalon-t ajánlom, ez utazási betegségekre adják, pl. hányinger, émelygés esetén. De egyébként egy elég erős szedatívumról van szó. Legalábbis engem nagyon betudott tompítani, amikor a repülőn majdnem idegrohamot kaptam az ordító babáktól. Majdnem megfejeltem az ülést, mert el is álmosodtam :) Tehát én is erre használom ritkán, hogy beálmosodjak, jót aludjak. Párom néha beveszi, amikor nagyon stresszes este vagy épp egy pánikrohama van készülődőben, neki is bevállt, el tud aludni vele. Max 2 darabot vegyél be, de mindenképp egy legyen a kezdet.

Ha ez nem segítene, akkor Kratom. De csak ésszel vele. A szerecsendió főzet/tea is hatásos, ha nem bhaszod el. Vagy egyszerűbben kb. egy teáskanálnyit bedobni, lehetőleg frissen őröltet. Viszont ezt is okosan, és nem rendszert csinálva belőle, legalábbis az utóbbi módszernél, mert nem csak pszichésen üthet mellé, de a kiválasztó szerveidet erősen roncsolja (pl. a májat). Bár ez a tablettákról is elmondható.

A magnézium és a vitaminok is segíteni tudnak, de annak idő kell. A magnézium egyébként jó ötlet, hosszabb távon érezhető a hatása, bár én izomgörcs miatt szedtem elsődlegesen.

És mellette próbáld meg az általában tanácsoktakat, hogy nem eszel/nasizol elalvás előtt, max könnyedet. Kerülöd a cukrot, és a stimulánsokat pl. koffein. Nap közben sem árt csökkenteni a mennyiséget, ha sokat fogyasztasz belőlük. Lefekvésed előtt legalább félórával kapcsolj ki minden technikai eszközt, vagyis ne használd. Az sem jó, ha az ágyadnál van pl. töltő bedugva...

Esetleg olvass, amíg pl. a gyógyszer hatni kezd, vagy abban a fél órában, amit villódzó képernyő és információ áramlás nélkül tartasz. Ja, és inni is max pár kortyot igyál, a gyógynövényes teákat hanyagold, mivel a legtöbbnek van vizelet hajtó tulajdonsága. A sport is opció, vagy egy kissebb megmozgató séta.

Vannak olyan allergia gyógyszerek, amik egyben antidepresszánsok/nyugtatók, és vény nélkül kaphatóak, de sajnos nem emlékszem a nevükre... Azt tudom, hogy az egyik biztosan tabletta volt.

A vény nélküli fájdalomcsillapítók közül a paracetamolt tartalmazó készítményeknek is tulajdonítanak nyugtató hatást, de szedatívumként nincs számontartva. Azaz vitatott. Egy-két próbát megér, viszont az egyik leggyakoribb szer amit túladagolnak az emberek. Alapjáraton segíthetnek a fájdalomcsillapítók is, mert „könnyebbé” teszik a testedet, azaz a minimális fájdalmakat/megviseltség érzetet átmenetileg megszüntetik, így szó szerint leveszi a terhedet magadról.

Vannak olyan fájdalomcsillapítók, amik opiát származékokat is tartalmaznak, de sajnos (vagy nem sajnos) hazánkban mind vényköteles, és pár gyártó ki is vonta a forgalomból a jó kombinációs készítményeit. De más EU-s tagállamban még beszerezhetőek vény nélkül. Viszont, ami itthon megmaradt, az párszáz forintért megvehető, ha fel tudod vkivel íratni, erre a legjobb hivatkozás a migrén. Könnyebben kijátszható, és kevésbé gyanúsabb mint, ha egyenesen nyugtatókra pályáznál. Bár Mo-n a Frontint úgy adják mint a cukrot, szval ha a te orvosod pont nem becsületes (kevés rá az esély, hogy az), akkor felírja azt is.

Legrosszabb esetben alkohol és az, hogy házilag kotyvassz vmi opiátos csodát...

2019. nov. 26. 21:05
 7/8 anonim ***** válasza:
60%
Ne kezd el ezt 19 évesen, adj időt a testednek és az elmédnek, ne válaszd a könnyebbik oldalt, ha nem alszol, amikor itt lenne az ideje, akkor nem alszol és mész álmosan melózni, de csak egy ideig, mert nuerogiailag úgyis beállsz az alvásra ilyen vackok nélkül is, csak a lényeg az, hogy csukott szemmel feküdj a microalvások,is jók, ne stresszelj azon hogy nem elszol pedig már éjfél, mert ez a para tart ébren. A keress rá a nadi-jógára az nagyon jó, halott jóga, teljesen ellazítod sorban minden testrészed fent van az mp3-is a neten. Ne használj mankót, ne nyúlj ilyen vackokhoz 19-évesen ráérsz 69 évesen.
2019. nov. 26. 21:56
 8/8 anonim ***** válasza:
60%

Erre az mp3 gondoltam:

[link]

2019. nov. 26. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!