Csak én kapok frászt a kattintásvadász, bugyután fogalmazott cikk-címektől? Nektek mi a véleményetek erről a jelenségről?
Ilyenekre gondolok:
"Meghökkentő dolog derült ki a magyarok pénzügyeiről"
"Nagyot szakít a magyar lottómilliárdos: így duplázhatja meg a vagyonát"
"Meccs közben osztotta ki edzője a volt világelső teniszezőnőt: Ez szégyen"
"A tudósok benéztek a Jupiter mögé, és nagyon meglepődtek azon, amit ott láttak"
Ezeket az index-hu-ról és a hvg.hu-ról másoltam be, de ezeknél persze sokkal rosszabbak vannak pl. a blikk.hu-n, csak azt idegzetem sincs megnyitni.
Engem elkeserít, hogy mindenhol ezeket látom. (Ha már itt tartunk: ismertek esetleg olyan híroldalakat, ahol nem ezt a stílust használják?)
A harmadik nem click-bait, ott szo szerint ezt mondta neki az edzoje, teljesen informativ a cim.
Az elso ketto meg gyanitom, hogy nem index cikk, hanem portfolio vagy napi.hu cikk, azok (az index-szel ellentetben) iszonyatosan ezt nyomatjak az index cimlapi ajanloikban is.
A negyed szinten mintapeldanya a click-bait-nek.
Amugy idegesito szokas, de kevesbe kepzett emberekre nagyon hatekony, ezert is a trash-media hasznalja.
Már a címről tudom sokszor a Kapun, hogy melyik oldalon lesz.
Felrobbant az internet -Nők Lapja Cafe
Mindenki ámult -Femina
A tudósok is elsápadtak -Borsonline
XY megrendítő vallomása elhunyt akárkijéről -Blikk
Migráncsok, Migráncsok! -Origo
Se bugyi se más -Ripost
X+1 akármi egy listán, egy akármilyen témában -Bien
Ezért nem tudsz lefogyni -Fem3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!