Talált ma a férjem 20. 000 Ft-ot a postán (4 db 5000-est). , az egyik beadó ablak előtt. Eltette, mert senki a környéken sem volt, feladta a leveleket, amiért ment, hazajött, majd rövid tanakodás után visszavitte. Jól tette szerintetek?
Nyilván be van kamerázva a posta,senki nem szeretné utána magát viszontlátni a hírekben,de később jutott eszünkbe,hogy hivatalosan a jegyzőnél kellett volna leadni és ugye elvileg,ha 3 hónapig nem jelentkezik érte senki,a tiéd lehet.
Itt is írtak róla jegyzőkönyvet,de gondolom itt nem ugyanazok a szabályok vannak.Egyébként az eltelt kb.1 órában senki nem jelentkezett érte.
Szerintem jól tette, hogy visszavitte. Mindig azt szoktam mondani, nem lennék boldogabb egy eltett 10-20 ezer ft-tól, hiába nem magas a fizetésem, de rászorulva sem vagyok, úgyhogy annyit nem ér a becsületem. Postán ráadásul egyből vissza lehet nèzni, ki rakta el és ha véletlenül valaki mégis jelentkezne a pénzért, sokkal kínosabb lenne így visszaadni. Úgyhogy ezen nem kell rágódni, helyesen döntött,legalább tiszta a lelkiismerete.
25N
Gáz vagy nem gáz,szerintem az emberek nagy része,ha olyan helyen talál pénzt,ahol senki észre sem veszi,ha elrakja,akkor nem fogja lobogtatva keresni a gazdáját.Pláne,hogy nincs mellette név,cím.
Azért az is elgondolkodtató,hogy a postás nő az ablaknál kikerekedett szemekkel kérdezte,hogy "és vissza akarja adni?"Nyilván a főnöke mikor jött,ő már a szabály szerint járt el,de ettől függetlenül nem vagyok benne biztos,hogy ha nem lesz meg a gazdája,nem rakja el majd ott valaki...
Van egy városi facebook csoport,ott kb.100 pénz-és egyéb értéktárgy elhagyására jut 1 becsületes megtaláló.Gondolom ez országos arány.
Hú mennyi becsületes ember!Azért marha kíváncsi lennék,hogy ha elhagynék több helyen az országban ennyi pénzt találomra,mennyi ember adná le.Tippelhetek?
Akkor ez a történet miért más?
1.Eleve jó gyorsan rácuppanhatott a gyerek a pénzre,mert vagy 40 mp-ig marad a nyílásba,aztán visszahúzza az automata.
2.Hazabuszoznak a pénzzel és a nagypapa a gyerekre bízza a döntést,holott azt kellett volna mondania,hogy állampolgári kötelességed visszaadni,nem tarthatod meg.
3.Csak nem a papónak is eszébe jutott,hogy tuti bukta a dolog,mert egy automata minden esetben be van kamerázva?
Mindenesetre ezt a gyereket megjutalmazták,meg tévé riportot csináltak vele(pedig ez alap szerintetek,hogy senki nem tart meg így pénzt),stb.
Akkor a kérdező esete miben másabb?Komolyan érdekel.
Ergo megtartjuk, tükörbe nézünk, egy darabig rossz lesz, aztán élünk tovább. Ha pont utolér a törvény vasökle, akkor meg tagadunk, mint aki egész életében ezt csinálta. Nem igaz már, hogy megint bajba kerülsz az istenverése hasonmásod miatt, meg ilyenek.
Nem, nem hagytam el soha pénzt, képben vagyok, amikor fontos dolog van folyamatban. Nem, nem érdemlik meg a figyelemkihagyásosok, hogy pénzt bukjanak ezen, de semmibe nem kerülne odafigyelniük legalább jó sprintekben arra, ami nekik fontos. Nincs igazság, el kell fogadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!