Mikor szokták azt mondani, hogy okos enged, szamár szenved?
pl itt az oldalon feltesz valaki egy kérdést, hogy xy webshop megbízható-e. Na most ezer ponton látszik a webshopon hogy nem igazán tűnik megbízhatónak de a kérdező tovább erőlködik, hogy biztos-e, meg olyan válaszoljon aki rendelt már onnan stb...
na kb az ilyenre szoktam gondolni, hogy erre érdemes ráhagyni.
Sajnos sokszor a gyerekek civakodásánál szokták ezt "bölcs tanácsként" felhozni, hogy hamarabb vége legyen a vitának.
"Add csak oda Győzőkének a dömpert, okos enged, szamár szenved!"
Amiből persze nem tanulnak semmit, Győzőke ott "szenved" a játékkal a homokozóban.
Helyesen arra használják, amit előttem mondtak: ha valaki nagyon makacsul kitart a saját álláspontja mellett, és meg sem hajlandó hallgatni mások véleményét hogy az miért jó, akkor jobb ráhagyni (azaz kábé nem is lehet mást csinálni) hogy maga tapasztalja meg.
A gyakorlatban akkor, ha valaki nem akarja, hogy tovább vitatkozz. Szerencsére mióta felnőttem, nem hallottam, de egyébként igen, kb ezzel telt a gyerekkorom, hogy adjam oda a játékaim minden idiótának, vagy pl. tűrjem csendben hogy a padtársam izomból üt engem, és hasonlók, mert okos enged....
Utálom ezt a "bölcsességet".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!