Romák! Mennyire idegesít titeket a sok sztereotípia?
Például ismerkedésnél sokan azt gondolják, hogy majd jön a családotok és szétkésel mindenkit vagy hogy dugdosnak előletek mindent, mert azt hiszik, hogy loptok.
Most is van kint egy kérdés szerencsétlen lánytól.
A cigányok között is vannak rétegek,általában a létminimumon élők azok akik lopni-betörni járnak,persze láttam-hallottam már teljesen normális roma családból származó srácot aki betört családi házakba,boltokba,kirabolt embereket az utcán,pedig abszolút nem volt ráutalva..de nagyrészt normális életszínvonalon élő cigányokat ismerek,férj,feleség jár rendesen dolgozni,szépen nevelik a gyerekeiket.Hogy a kérdésre válaszoljak,idegesíteni nem idegesít,viszont zavar.Nemrég kezdtem egy új munkahelyen,szerkezet lakatos-hegesztő munkakörbe vettek fel,első munkanapon szinte megvetően néztek rám az új kollégák,olyen "hát ez meg mit akar itt" nézéssel,ismeretlenül elítéltek csak azért mert kicsit sötétebb tónusú a bőröm mint az övék..Eleinte nehéz volt a beilleszkedés,de amint kicsit megismertek rájöttek hogy nem is olyan hülye ez az ember..Igaz hogy egyik sem szakmám mert gépésztechnikus vagyok,de szeretek fémmel dolgozni,3 hegesztési eljárásból van minősítésem,ismerem a műszaki ábrázolást,tehát bátran merem állítani hogy otthon vagyok ezekben a szakmákban.Mégis hátránnyal indultam új dolgozóként egy olyan munkakörben amiben nemigazán tudnak újat mutatni,azért mert roma vagyok,nekem duplán kellett bizonyítani..vannak olyan kollégák akik nem isnértem hogy mit keresnek ott,egy korongot alig tudnak lecserélni egy sarokköszörűn,de megtűrik őket...Ezek a dolgok azért rosszul esnek,normális családból származom,úgymond magyarként neveltek,mindig megvolt mindenünk,szeretetben,tisztelettel neveltek fel.Édesapám is a fémiparban
dolgozott,műszakvezető volt egy esztergályos műhelyben,édesanyám pedig egy ruházati boltot vezetett..Tehát semmiben nem különbözünk,különböztünk egy átlag életet élő magyar családtól,de a sztereotípiát azért éreztem jónéhányszor eddigi életem során.
Sok sikert és kitartást az életben :)
Remélem minél többen fognak a nyomdokaitokba lépni.
Egyezzünk meg annyiban hogy reménytelenül ostoba vagy..:)Pont ezért baj hogy 13-14 évesek használják többnyire az oldalt,vagy idősebbek óvodás értelmi szinten.
Pont erről beszéltem,csak a szajkózás megy...amint írtam engem nem idegesítenek,csak jónéhány alkalommal zavartak a sztereotípiák életem során.De egy-két az utóbbi években történt alkalomtól eltekintve,minden rendben,teljesen rendben van az életem,nekem ez a lényeg végső soron,én csak leírtam az előző kommentjeimben a kis történetem és véleményem..ja és az alja cigányság meg legyen továbbra is a ti problémátok..:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!