Miért tűntek el a hajnalban sörösdobozt taposó hajléktalanok?
Pár éve nyáron, nyitott ablaknál sokszor lehetett hallani, hajnalban, hogy ALU sörösdobozt taposnak a hajléktalanok.
Szorgosan mentek kukáról-kukára és amit találtak összetaposták és tették be a szatyrukba. (2 Ft-ot ért egy ilyen sörösdoboz a beváltó automatánál.)
Idén nem hallottam és nem is láttam ilyen embereket, és talán hajnalban is több az ilyen alu palack itt-ott, amit régen rögtön összegyűjtöttek akik ezzel keresték a napi betevőt.
Miért tűntek el, egyáltalán eltűntek?
Megszűnt ez a beváltási lehetőség vagy más oka van?
Mindig szerettem hajnal 4-kor a zörgésekre kelni. :) csak vicc
Bp.
Az emberek szerencsére rájöttek, hogy ha nem a kukába dobják az alu dobozokat, akkor a csövesek nem járnak rá a kukájukra, és nem borogatják ki a rothadó ételmaradékot, használt pelenkákat stb., hajnalban az alu dobozok után kutatva.
Hanem azóta az intelligensebbje szépen összegyűjti az üres alu dobozokat egy külön zsákba, kikészíti oda, ahol a csövesek megtalálják, esetleg személyesen adják át nekik, és értésükre adják, hogy tessék, itt van amit keresnek, a kukában ezért nincs több, fölösleges kiborogatni.
win-win szitu, csak előbb még harcolni kellett a hajnalban kukaborogatókkal, mire nagy nehezen leesett a lakosságnak is, hogy ők ezzel a békés megoldással járnak a legjobban.
Aztán jön a Hulladékgazdálkodási rend megsértése miatti bírság, ha nem a "sárga kukába" rakod.
Nem igazán láttam ilyen kikészített zsákot sehol, szóval nem hiszem, hogy ez mindenhol van.
Aki így bekészítve odaadja, az tényleg korrekt megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!