Mást is kezd megőrjíteni a lét tudata?
Tavaly kora nyáron megnéztem a Kapcsolat című filmet, aztán azóta nincs olyan nap, hogy ne gondolnék arra, hogy létezek és teljesen mindegy, hogy most melyik Isten vagy bármi hozta létre a világot, akkor is van, hatalmas és felfoghatatlan.
Hogy akkor őt ki hozta létre, mit csinál egyáltalán ymi történt, amíg nem volt ember, de igazából mindig oda lyukadok ki, hogy én is létezem és totál kész leszek tőle.
Nézd, az efféle merengés nem mindenkinek való. Én szoktam erről is, kvantum fizikáról is, meg sok más dologról is elmélkedni, és nem érzem azt, hogy bele akarnék őrülni. A végtelen elképzelését is próbáltam, de rá kellett jönnöm, hogy az emberi agyat nem erre találták ki, úgyhogy inkább ejtettem.
Egyébként nagyon érdekes dolgok ezek, szerintem több embernek kellene elgondolkodni nagyobb dolgokon is néha, mint hogy mit eszik majd vacsorára. Az ember alapvetően nem lenne hülye. Azért tűnik annak a faj, mert lusta és szarik bele az egészbe, pedig az agyunk tényleg sokkal többre hivatott, mint amire használjuk.
Én szoktam ilyeneken gondolkozni.
Mi volt, ameddig nem léteztem? Milyen érzés lehetett nem létezni? Miért élek, mi értelme van? Milyen lehet egy másik embernek lenni?
A legdurvább az volt, amikor a halálról gondolkoztam - vajon fáj? Hova kerülök utána? És mi van, ha folytatódik?
Ilyenkor nagyon be szoktam parázni, és rossz érzés tölt el. Ilyenkor próbálom terelni a gondolataimat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!