Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit gondoltok egy emberről,...

Mit gondoltok egy emberről, akinek ilyen a világnézete?

Figyelt kérdés

Nem érdekli, hogy kinek milyen a bőrszíne, származása, neme, szexualitása, vallása. Szinte minden esetben igyekszik elkerülni az általánosítást, és úgy tartja, hogy egy közösség kollektív elítélése sem elfogadható, hiszen amennyiben csak egy olyan tagja is van a közösségnek, aki képes a normális együttélésre, már olyan hatalmas érdeksérelmet jelent, amelyet nem engedhetünk meg magunknak.

A nemzethez tartozás számára másodlagos, mert előbb tartja magát embernek, mint x nemzet tagjának, és az egy nemzethez való tartozást sem gondolja egy szoros kapcsolatnak, ugyanakkor a különböző nemzetek kultúráinak megőrzését fontosnak tartja.

Kulcsfontosságúnak találja azt is, hogy mindenki kifejezhesse a gondolatait, a véleményét egy adott témában, mindaddig, míg azzal mások jogait azzal nem sérti, még akkor is ha szélsőséges véleményekről beszélünk.

A társadalom alapegységét pedig az egyénben látja, nem pedig a kisebb közösségekben, és így az egyéni érdekeket tartja a legfontosabbnak.

Emellett elkötelezett híve a demokráciának, és a jogállamnak, úgy véli, hogy az egyén csak ilyen közegben tud kiteljesedni.

Fontosnak tartja egy erős szociális háló meglétét, ezzel annak lehetővé tételét, hogy minél több ember jusson magas minőségű oktatáshoz, és egészségügyi ellátáshoz.

2019. aug. 4. 17:30
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
#9 Szerintem elérhető a változás, csak tenni is kell érte, az pedig abban áll,hogy felvállaljuk a véleményüket, akkor is, ha az nem feltétlenül népszerű. Én aszerint cselekszem, ahogy azt jónak látom, és próbálok tenni egy világért, amelyet jobbnak gondolok, mint most van, a fent írtak nem olyan kirívó dolgok, tőlünk nyugatabbra ez a mentalitás gyakoribb, és szeretném, ha itt is az lenne.
2019. aug. 4. 18:09
 12/17 anonim ***** válasza:
27%

Rohadt komcsi.

Menjen csak el pl egy BAZ-megyei c faluba, majd ott megtudja, mi lenne a helyes út! ;)

2019. aug. 4. 21:55
 13/17 anonim ***** válasza:
75%

Rám is jellemzőek azok a tulajdonságok amiket leírtál. Igazából én nem gondolom magamról hogy az a tökéletes "életszemlélet" amiben én hiszek. Valószínűleg ennek is vannak előnyei, hátrányai. Nem is várom el senkitől hogy kb imádjon ezért mert így látom a dolgokat. Nekem így esik jól, hogy ezekben a "dolgokban" hiszek, illetve próbálok tenni érte, fejleszteni magamat. Például a mai napig van olyan dolog amivel szemben előítéletes vagyok. Ezt próbálom visszaszorítani, illetve más szemszögből nézni. Magyarországon nehéz ilyen embernek lenni.(lásd a kommentek fele) Egy ideig lakókocsival jártam a világot, és szerencsére annyi hasonló felfogású emberrel találkoztam, hogy ez visszaadta nekem azt az érzést, hogy van még valamennyi remény a világon.

Ui:nyugodtan le lehet pontozni

2019. aug. 5. 10:45
 14/17 AliceGamer ***** válasza:
75%
Szerintem ennek kellene lennie az alapnak. Csak az emberek hajlamosak mindent kötni valamihez vagy valahova, hogy csoportosítva legyen az ember fejében a dolgok. Saját magukat kezdik bezárni egy börtönbe azzal, hogy másokat majd magukat is megbélyegzik. “ Az feka, ez meleg”. Mintha csak ennyiből állna az ember.
2019. aug. 5. 12:58
 15/17 anonim ***** válasza:
69%
Én azt gondolom, hogy álomvilágban élsz és nem nagyon tetted ki a lábad a nagyvilágba.
2019. aug. 5. 13:36
 16/17 A kérdező kommentje:
#15 Mi ebben az álomvilág, ha mindenkit gyűlölnék aki más, mint én, és egy elnyomó rendszerben szeretnék élni, ahol seggnyalás révén juthatok előre, jobb lenne? Az lenne a reális?
2019. aug. 5. 13:46
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Nézeteiddel részben egyetértek, szerintem a közösségi érdekek ugyanolyan fontosak, mint az egyéniek mivel, ha boldog közösségben élünk, akkor boldogok az egyének is. Szellemi fogyatékosoknak tartom, akik szerint álomvilág az amit felvázoltál, pláne hogyha mellé fiatal is. Nekünk fiataloknak kéne előre vinni ezt az országát és nem szervilis fogyatékos módra azokat az idiótaságokat mondani, hogy jaj ez utópia.

Nekem radikálisabb elképzeléseim is vannak, nem csak a magas szociális hálót és a jó minőségű állami oktatást és egészségügyet támogatom, hanem azt is, hogy a rendszernek ne legyenek haszonélvezői és elszenvedői, egy olyan társadalom kéne ahol az ember nem uralkodik a másik felett, nem zsákmányol ki senkit. Abba hiszek, hogy az emberi természet formálható és, ha az embereket szeretetre és humánumra nevelik, akkor nem lesz az ember önző és kapzsi. Ha mondjuk egy ember másokon akarna uralkodni azt el kell zárni a társadalomtól és kivizsgálni, kigyógyítani a pszichopátiájából.

Azzal is egyetértek veled, hogy a nacionalizmusnak semmilyen létjogosultsága nincs már. A határok egyesítésére kéne törekedni, hogy közös Európa legyünk, ne tekintsenek ránk összeszerelő üzemként, olcsó munkaerőnek és ne a tőkés érdek uraljon le mindent. A rasszizmust, szexizmust, homofóbiát én is elítélem és minden normális ember.

2019. aug. 5. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!