Láttam már több felhasználónál is, szóval létezik, de mint az első válaszoló is írja ez leginkább friss regisztrációkra jellemző.
A legmagasabban úgy tartható a százalékod, ha kerülsz bizonyos kategóriákat, és a megosztó témában írt kérdéseket, mert sokan a válaszod hasznosságától független le fognak pontozni, mert nem értenek veled egyet, esetleg szimplán reflexből piros kezet nyomnak mindenre (ilyenek is vannak), egyébként ez nem egy verseny, de amennyiben normális hangvételű, segítőkész és releváns válaszokat adsz, nem valószínű, hogy 60% alá fogsz menni, hacsak nem politika vagy családi kapcsolatok kategóriában vagy a legaktívabb, azokban bármi lehetséges...
Létezik, de nem lesz 100%-os a mutatója.
Alapvetően nem rossz elgondolás - szerintem - ez a százalékos rendszer, mert nagyjából tényleg mutatja, hogy ki mennyire hiteles válaszokat ad, de csak nagyjából. Két gyenge pontja van ennek a rendszernek: egyrészt az, hogy szubjektív válaszokra (pl. "Milyen frizura állna nekem jól?", vagy "Melyik a kedvenc sorozatod?") is lehet pontozni, aminek SEMMI értelme. A másik, hogy az emberek érzelemből pontoznak, az alapján, hogy a válasz tetszik-e nekik, és nem az alapján, hogy az mennyire hiteles. Volt már, hogy egy tudoámnyosan megalapozott választ 0%-ra értékeltek, mert hát nem tetszett nekik. Meg olyan is, hogy nettó marhaságot felhúztak 80%-ra.
Amúgy ami engem elgondolkodtat, hogy egy kérdésért 3 pont jár. És vannak akiknek 200+ pontjuk van, tehát 60-70 kérdést kiírnak havi szinten. Ilyenek mint a munkaügyis, bombanős, örök pesszimista kérdező, akinek valószínűleg több regisztrációja is van.
Amúgy érdekes ez a pontozás is, mert nagyon pofára megy.
Mivel én "vállalom a nevem" a kérdéseimnél, így még inkább céltábla vagyok. Kaptam már meg válaszként a lepontozásra, hogy sokan "elvből" lepontoznak ha meglátják hogy én írtam, és már ha meglátja hogy írtam attól görcsbe rándul a kezük annyira utálnak. Privátban is folyamatosan kapom a sértéseket "csak mert" alapon nem túl magas IQ-val megáldott vagy kifejezetten fiatal, gyerek felhasználóktól.
Volt, hogy konkrétan ugyanazt írtam mint az előttem, utánam szólók, mégis nekem 0% másnak 100%...
Kérdéstől is függ kiket vonz be. Nem mindegy melyik közösség talál meg, van ahol egyet értenek, máshol zsigerből lepontoznak. Sőt azt vettem észre, hogy rengeteget változik az emberek gondolkodása is. Ami régen elvek voltak azokra ma már harapnak. Ami régen jó volt az most bűn.
És ahogy írják vannak "kényes" kategóriák. Politika kategória katasztrófa, vagy család. Nekem is 1-2 nem megfelelően megválasztott kérdés után esett sokat a mutató. Főleg. hogy ilyenkor beindul a csorda effektus és ha nem nekik tetszőt írsz akkor elkezdenek csoportosan támadni a kommentelők, egymást fényezve, téged fikázva. Magam sem fényezem, mert én is ugyanúgy odaszólok 25-30 válasz után is a kérdezőnek egy hülye kérdés után.
Sőt, régebben létre hoztam egy fiókot még évekkel ezelőtt, aminél direkt a beszólós, trollkodós válaszaim mentek. Konkrétan magasabb volt az értékelésem mint a normálisan adott válaszaimnál, mert a népnek tetszettek a beszólásaim, oda szúrásaim.
Amúgy régebben főleg csak számtech kategóriában írtam. De még ott is elborulnak az emberek, pedig az egy elég jól leírható, tesztekkel, fórumokkal, tényekkel, számokkal alátámasztható kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!