Szerintetek milyen és mennyi ajándékot illik adni rokonoknak, barátoknak külföldről hazatérve?
Én hoztam egy üveg helyi piakülönlegességet amit összeülve a barátaimmal megittunk, meg egy doboz édességet, amit a családdal megettünk
Hűtőmágnes meg ilyenek szerintem nem ajándék, nekem azt sugalja, hogy "hehehe, én voltam itt, de te nem, nézd milyen jó nekem. Emlékezz arra hogy egy hétig/hónapig nem láttam a hülye fejedet"
1-es Nálunk örülnek a mágnesnek, sokan gyűjtik is valaki külön azt szeretne, szóval ez itt jó ajándéknak számít. Én is mindig örülni szoktam neki, ha valami szép mágnest kapok. Nekem valahogyan sosem volt ezzel kapcsolatban semmi ilyen gondolatom, mint amit írtál. Az viszont jó ötlet, hogy közösen esztek-isztok, viszont nekem tényleg csak apróságaim vannak és mindenből csak egy kevés, mert inkább arra mentem, hogy minél több mindent ki lehessen próbálni és megkóstolni.
2-es És az szerinted egyenértékű, ha valaki kap egy mágnest míg más pedig egy kis csomag édességet összeválogatva? Mert ezen gondolkoztam, hogy így hogyan lehetne nagyjából igazságosan ajándékozni és ezt nem igazán érzem, hogy mi mennyit ér.
Miért fontos, hogy mi mennyit ér? Aki nem ehet cukrot, annak a méregdrága csoki semmit nem ér. Aki utál olvasni, annak a legkülönlegesebb könyvjelző nem ér semmit. Aki a hűtőmágnest gyűjti, annak a legolcsóbb helyi hűtőmágnes is kincs.
Ne értékben gondolkozz, hanem a megajándékozott emberekben, ki minek örülne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!