Egyetértetek ezzel?
"4. "Tudom, mit érzel, nekem is most halt meg a kutyám!"
Tilos a közelmúltban elvesztett kisállatod halálával példálózni, válaszul a másik anyjának vagy nagyanyjának a halálhírére! Akármennyire is családtagnak érezted az állatot, egy gyászolónak ezt a példát felhozni nem csupán morbid, de őrületesen nagy tapintatlanság is. Bárhogy is szereted az állatokat, a kettőt nem lehet egy kalap alá venni."
Hidd el, sok ember jobban kötődik a kutyájához, mint a saját anyjához.
Más gyászát segíteni, főleg tapasztalatanul, nagyon nehéz. Az ember nem tudja, mit mondjon, mit tegyen. Ilyenkor kicsúsznak ilyen mondatok, amit a legnagyobb jószándékkal mondd, a gyászoló számára mégis tapintatlan lehet.
Nem biztos, hogy azért mondta, mert semmibe veszi a másik anyjának halálát. Nagyon sok ember van, akinek a kisállata halála ugyanannyira, vagy még jobban fáj, mint egy közeli családtagé. Attól, hogy nem illik ilyet mondani egy gyászolónak, még igaz lehet.
Őszinte leszek...
Nagyon imádom a kutyámat, tényleg családtag. Viszont nincs egy lapon az emberi családtagjaimmal.
Nekem 15 éves koromban elhunyt az édesapám, akivel nagyon jó volt a kapcsolatunk. Nem esne jól, ha valaki a kutyája halálát hozná fel vigasz gyanánt.
1., Számomra már az is hülyeség/bunkóság ha valaki egy másik szerettének halálával példálódzik. Ez nem vigasz, ez nem segít.
2., Számomra a hörcsögöm is 1000x fontosabb mint a saját apám.
3., Érthető okokból mégsem fogom hozzá hasonlítani, ha egy barátom elveszi az apját.
Ez a kérdés inkább a kultúra -> szokások, etikett témakörbe való.
És egyetértek az idézett szöveggel, mert egy ilyen kijelentéssel gyakorlatilag az ismerősödet egy állattal tetted egyenlővé, ami akaratlanul is modortalanságra vall, valljuk be. Ha a családnak nem volt háziállata vagy nem olyan erős volt vele a kapcsolatuk, mint neked, akkor még félreérthetőbb az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!