Szerintetek hogyan motiváljak egy lányt, aki 21 éves és 95kg?
Tisztában van vele, hogy kövér, néha panaszkodik is, főleg arra, hogy nem talál párt magának, ráadásul a jóképü, magas fiúk után vágyakozik, pedig más jelentkező lenne is...
A legrosszabb az, hogy amikor elszánja magát a változásra, azt más miatt teszi és nem saját maga miatt. Mikor egy fiú konkrétan megmondta, hogy ha vékonyabb lenne, bejönne neki, elkezdett diétázni, fogyott is, és konkrétan mondta, hogy csak azért teszi, hogy bejöjjön másoknak, egyébként meg utál diétázni.
Persze két hónapra rá a mekiben kötött ki és a kondi meg túl fárasztó, nincs idő stb stb.
Komolyan már nem tudom mit mondhatnék neki, hogy maga miatt legyen hajlandó változtatni, mert nagyon nem normális, hogy 21 évesen ennyi kiló a 160cmhez. Szegény kancsal is, ami még rontja a helyzetet. Persze megbántani sem akarom, de már túl sok panaszkodást hallottam.
Itt egy ekletáns példa, hogy mennyivel egyszerűbb a nők élete.
Kancsal 95 kg-os nőként is találhatott volna pasit, csak nem jött be neki.
Gyakorlatilag lehet egy nő bármilyen kövér, ronda vagy beteg, simán találhat pasit...
Dietetikussal történő rendszeres konzultáció motiváló lehet.
Agykontroll témában is készültek fogyással kapcsolatos anyagok, videók.
Kereshet fórumokat is, ahol fogyni vágyók keresnek társakat, hogy kölcsönösen motiválják egymást.
Dietetikussal történő rendszeres konzultáció szerintem nagyon jó és hasznos lenne, hogy ne "ötletszerűen" csináljon diétákat, mert szakember irányításával nem alakul ki vitamin vagy ásványi anyag hiány, ami előfordulhat ha önmagának állít össze diétát.
A legnagyobb baj, hogy nem találta meg azt a módot, amivel le tud fogyni. Én beleszerettem egy testesebb srácba, akinek a vékonyabb lányok jönnek be és a kedvéért leadtam 12 kg-t.
Fizettem egy étkezi tanácsadónak, aki a hormonjaimat, vércsoportomat meg eddigi szokásaimat figyelembe véve összeállított nekem egy napi étrendet. Nem volt horribilis összes, nekem megérte.
Az új étrendtől egy hét alatt lement 2 kg, mert elmúlt a puffadás, villámgyorsan kimentek belőlem a méreganyagok.
És a legjobb az egészben, hogy nem kellett lemondanom a kedvenc ízeimről. Mert igenis vannak diétás sütik (amiket imádok), szuper főételek.
Ja, és mellette nem mozogtam tudatosan, csak a munkám miatti egész napos rohangálás a városban.
Szóval javasold neki ezt, hogy kérjen szakembertől segítséget. De könyörgöm ne a helyi kórház dietetikusát keresse, mert az ingyé' van, mert az nem fog segíteni, csak elmondja a sablonszöveget! Személyre szabott program kell.
Egy gimnázium óta ismert barátnőm küzd a súlyával, húsz éve azt hallom tőle, mennyire le szeretne fogyni, de neki is csak pasi kedvéért sikerült időnként (aztán megint visszahízott).
Ha nincs szervi gondja a lánynak, akkor érdemes lehet pszichológushoz fordulnia, hogy kiderítse, miért nem akar lefogyni. Mert nyilván ez a helyzet (pl. azt mondják, hogy a háj kipárnáz, „védi” az embert a külvilágtól). Amíg nem deríti ki, miért nem tudja magát rászánni a fogyásra, addig szerintem tök mindegy, mivel próbálkozik, mindig vissza fog hízni.
Köszönöm a tippeket!
Szervi gondja nincs, egyszerűen csak sokat eszik és mértéktelenül,e mellè alapból hìzèkony ,genetika miatt is. Volt dietetikusnàl aki írt neki ètrendet, elèrte a 85 kgt aztán alább hagyott a lelkesedés ès megint eszik össze vissza.
Az jutott eszembe,hogy megyek majd én is vele kondizni,biztatom és hátha elszántabb lesz. Én amúgyis vékony testalkatú vagyok, hátha motiváló lenne..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!