Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért kell bunkónak lenni...

Miért kell bunkónak lenni velem mert én péntekig dolgozok?

Figyelt kérdés

Van egy barátom, aki húsfeldolgozó üzemben dolgozik. Nagyon rossz ott a helyzet, de múltkor kapott máshol álláslehetőséget, ahol normális lett volna a munkaideje is, de nem fogadta el, mert a barátnője is az üzemben dolgozik, tehát így gyakrabban tudnak találkozni. 2 hetente dolgozik szombaton is. Most nem tudtam, hogy megy-e hétvégén. Kérdezte hogy én mit csináltam az elmúlt 2 napban. Mondtam neki a programjaim. Erre jól leszidott, hogy de jó világom van,hogy ilyenekre van időm. Nekem ez elég rosszul esett mert én is dolgozok,csak én péntekig. Neki ma is be kellett ugrania, amiről nem tudtam. Tehetek róla hogy neki más a munkaideje? Ezért miért kell velem bunkónak lenni? Gondolom más is kihasználja a hétvégét ha szabad neki az a 2 nap. Ráadásul soha nem gúnyolódtam rajta mert neki dolgoznia kell néha hétvégén.

N

2019. máj. 19. 20:54
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Gúnyolódj rajta te is.

Vagy ne tarts vele kapcsolatot.

2019. máj. 19. 20:56
 2/4 A kérdező kommentje:
Én nem gúnyolódok senkin,főleg ilyen miatt nem. Biztattam, hogy váltson munkahelyet ahol nem szenvedne sokszor éjszaka 1-ig. Nem akarta. Akkor ne nekem szólogasson be.
2019. máj. 19. 21:00
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Van egy ilyen pszichológiai játszma, az a neve, hogy "neked se legyen jobb". Ne menj bele. Ez a helyzet nem pontosan a tipikus játszmahelyzet, de hasonló. Arról van szó, hogy a barátodnak tele van a hócipője, hogy egész hétvégén dolgoznia kellett, és mivel érzelmileg éretlen személyiség, az önismerete túl gyenge, maga se veszi észre, hogy a rossz érzéseit másokon vezeti le, pl. rajtad. Nagyjából semmit nem lehet csinálni vele, hacsak nagyon közeli barátja nem vagy, aki finoman, kedvesen felhívhatja a figyelmét a dologra és ajánlhat neki egy jó önfejlesztő könyvet a témában, amit maga is olvasott, ismer és tudja, hogy segítene az illetőnek.

Amit viszont megtehetsz az az, hogy a saját önismeretedet fejleszted. Az abban is segít, hogy az ilyen helyzeteket felismerd és jól kezeld.

2019. máj. 19. 21:09
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Ne foglalkozz vele. Ő választotta magának azt a munkát, és bármikor választhat másikat, ha nem tetszik neki a munkarend.
2019. máj. 19. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!